Biyografi Ara

Eric Hobsbawm Kimdir? Biyografi

 

Eric John Ernest Hobsbawm
Eric John Ernest Hobsbawm, 9 Haziran, 1917 yılında doğdu. Hobsbawm uzun süre İngiltere Komünist Partisi'nin üyeliğini yapmıştır. Komünist Tarih Grubuna da katıldı.

Londra'daki Birkbeck, Londra Universitesi'nin başkanıdır. Hobsbawm, Mısır'ın liman şehri İskenderiye'de doğdu ve ebeveynleri Leopold Percy Hobsbaum ve Nelly Grün birer Yahudiydiydi.

Eric Hobsbawm; Viyana ve Berlin'de büyüdü. Eğitimini Almanca konuşulan ülkelerde yaptı. Hobsbawm, babasını 1929 ve annesini muhtemelen 1933 yıllarında kaybetti. Annesini kaybettikten sonra Londra'ya taşındılar.

Dr. Hobsbawm iki kez evlendi. İlk olarak 1943 yılında Muriel Seaman ile dünya evine giren yazar ve ikinci deneyimini Marlene Schwarz'la gerçekleştirdi. Marlene'den Julia ve Andy adlarında iki çocuğu oldu. Ayrıca daha önceki evliliğinden de Joshua adında bir oğlu vardır.

1998 yılında Companions of Honour oldu. 2003'de ise Balzan ödüllerini aldı.

1931 yılında Sosyalist Öğrenciler Grubuna üye olan Eric Hobsbawn, 1936'da Komünist Parti'ye geçti. 1946-1956 yılları arasında da Komünist Tarihçiler Gurubu'nda bulundu.

Sovyetlerin Macaristanı ilhak ettiği 1956 yılında Komünist Parti dağıldı ve üyeleri İngiliz Komünist Partisi'ne geçtiler. Hobsbawm, her ne kadar Komünist partiye üye olsa da Sovyet İlhakı'nı asla savunmadı. Daily Worker gazetesinde 1956 yılında bunu tartışmaya açtı.

CPGB içerisindeki Avro-Komünistleri savundu. "The Forward March of Labour Halted" adlı makale "Marxism Today" gazetesinde 1978 yılında yayınlandı.

Eğitimini Prinz-Heinrich-Gymnasium (Berlin), St Marylebone Gramer Okulu (İngiltere, Şuan Kapalı)ve Kraliyet Koleji (İngiltere) ile Cambridge'de yaptı. "Cambridge Apostles" üyesiydi.

II. Dünya Savaşında İngiliz Ordusunda "Kraliyet Mühendisleri" ve "Kraliyet Ordu Eğitimi" bölümlerinde görev yaptı.

1947 yılında, Birkbeck Coleji'ne geçti. 1960 yılında Stanford Üniversitesinde Misafir Profesör oldu. 1970 yılında Profesör ve 1978 İngiliz Akademisi üyesi oldu.

İnglizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca ve İtalyanca konuşabilir, Avusturya, Portekizce and Katalanca yazabilir.

Hobsbawm genel anlamda "Irklar" ve "Milliyetçilik" üzerinde çalışmalarda bulunmuştur. Bununla birlikte, modern çağı anlamada onun rolü yadsınamaz. "Devrim Çağı-Sermaye Çağı-İmparatorluklar Çağı-Aşırılıklar Çağı" dörtlemesi onun modern tarihe yaptığı en büyük katkılarındandır.

Eric Hobsbawm Eserleri  - Kitapları

Devrim Çağı 1789-1848
Sermaye Çağı 1848-1875
İmparatorluk Çağı 1875-1914
Aşırılıklar Çağı 1914-1991
Sanayi ve İmparatorluk
Sıradışı İnsan
Tarih Üzerine
Eşkıyalar
Haydutlar
Milletler ve Milliyetçilik
Devrimciler
Eric Hobsbawm Kimdir? Biyografi Eric Hobsbawm Kimdir? Biyografi Biyografistan Eric Hobsbawm Biyografi, Eric Hobsbawm Hayatı, Eric Hobsbawm Eserleri ve hakkında bilgi Eric John Ernest Hobsbawm , 9 Haziran, 1917 yılında doğdu. Hobsbawm uzun süre İngiltere Komünist Partisi'nin üyeliğini yapmıştır. Komü... 4.5 5

Hiç yorum yok: