Biyografi Ara

Maurice Clavel Kimdir? Biyografi

 

Maurice Clavel
Maurice Clavel, 10 Kasım 1920 yılında Fransa'da doğdu. Gençliğini monarşist ve mareşalci sağ içinde geçirdikten sonra, École Normale Supérieure'dan mezun olduğu yıl olan 1942'de Alman işgaline karşı Fransız direniş hareketi olan FFI'ya katıldı.

Eure-et-Loir bölgesi direnişçilerinin liderliğini yaptı ve Chartres'i kurtararak General Charles de Gaulle'ün takdirini kazandı. Daha sonra, oyunlar yazan, günlükler yayımlayan ve felsefe dersleri veren Clavel, Cezayir Bağımsızlık Savaşı'nı destekledi. 11 yıl süreyle sol eğilimli haftalık Le Nouvel Observateur dergisinde yazar olarak görev aldı.

Yazılarında Latin Amerika'daki faşizme suskun kalan Vatikan hükümetini dahi eleştiren Clavel, 23 Nisan 1979 tarihinde kalp krizi nedeniyle öldü.
Maurice Clavel Kimdir? Biyografi Maurice Clavel Kimdir? Biyografi Biyografistan Maurice Clavel Hayatı, Maurice Clavel Biyografi, Maurice Clavel Hakkında bilgi... Maurice Clavel , 10 Kasım 1920 yılında Fransa'da doğdu. Gençliğini monarşist ve mareşalci sağ içinde geçirdikten sonra, École Normale ... 4.5 5

Hiç yorum yok: