Biyografi Ara

Ozan Abadan Kimdir? Biyografisi

 

Ozan Abadan
Ozan Abadan, 12 Haziran 1950 yılında Ankara'da doğdu. Müziğe, ilkokul sıralarında mandolin çalarak başladı. 12 yaşında gitar öğrenmeye başladı.

İlk gençlik yıllarında çeşitli amatör gruplarda çaldı. Sonra profesyonel olarak devam etti. Şanlıurfa'nın köylerinde 4 sene öğretmenlik yaptı. 1974 affıyla üniversite öğrenimine geri döndü. Gazi Üniversitesi Müzik Bölümü'ndeki eğitimini keman öğrencisi olarak tamamladı. Daha sonra yurt dışına giderek Berklee College'de armoni eğitimi aldı. Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde müzik yaptı. Almanya'da profesyonel müzik yaşamını elektrik bas çalarak sürdürdü.

Fransa'ya geçerek, o dönem Paris'te müzik yapan Moğollar'a gitarist olarak katıldı. Türkiye'ye döndükten sonra, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası'nda aranjör/basçı olarak görev aldı. Ayrıca, kendi adına kurduğu orkestrası ile sahne çalışmalarına devam etti. 1981 yılında İstanbul'a yerleşti. Bir süre 'Ritm 69 Orkestrası'nda çaldı. Sonra kendi adına 'Oğuz Abadan Orkestrası'nı kurdu. Dünyanın bir çok
ülkesinde konser yönetti.

Ozan Abadan Eserleri


- Notasyon ve Diziler
- Aralıklar ve Akorlar
Albümünde besteci, aranjör ve yönetmen olarak yer aldığı yorumcuların bazıları:

Cem Karaca (Töre), Ahmet Kaya (Şafak Türküsü), Zerrin Özer (Dayanamıyorum), Yoshitaka Minami-Japonya (Lovely Girl), Ferhat Tunç (Yaşamak Direnmektir- İstanbul Konserleri), Fatih Kısaparmak (Tomurcuk), Banu Kırbağ (Gün Kavuşurken), Şiwan Perver (Zembilfros, Naze, Le Daye, Me Çıkır), Neşe Karaböcek (Çiçekdağ), Kawa, Ümit Besen (5 album), Kurtuluş (6 album), Hasret Gültekin (Geceyle Gündüz Arasında) vs.
Ozan Abadan Kimdir? Biyografisi Ozan Abadan Kimdir? Biyografisi Biyografistan Ozan Abadan , 12 Haziran 1950 yılında Ankara'da doğdu. Müziğe, ilkokul sıralarında mandolin çalarak başladı. 12 yaşında gitar öğrenmey... 4.5 5

Hiç yorum yok: