Tamer Karadağlı Kimdir? Biyografisi

Tamer Karadağlı
Tamer Karadağlı, 24 Mayıs, 1967 yılında Ankara'da doğdu. İlkokula başlamadan ailesi ile birlikte ABD'ye yerleşen Tamer Karadağlı, Türkiye'ye dönmüş sonra tekrar Amerika'ya gitmiştir. Lise son sınıfta kesin dönüş yaptığı yıllarda da ise sıklıkla Akün Sineması'na giderdi. Bir yandan da lise yıllarında onun için bir tutku olduğunu belirttiği seslendirme sanatına başlamıştır.

Sonra Shakespeare'in "Kuru Gürültü" adlı oyununu hem Türkçe hem İngilizce oynamış ve böylece Bilkent Üniversitesi macerası başlamıştır. TED Ankara Koleji'nden sonra Çankaya Lisesi'nden ve Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümünden mezun oldu.

İlk olarak Ferhunde Hanımlar dizisiyle tanınan Tamer Karadağlı'nın asıl ünlenmesi Pınar Altuğ ile birlikte rol aldığı, 2002 yılında yayınlanmaya başlayan Çocuklar Duymasın dizisinde oldu. Dizide taşfırın erkek karakteri ile ön plan çıktı. 

Tamer Karadağlı, 2002 yılında Arzu Balkan ile evlendi. 2006 yılında kızı Zeyno doğdu. 24 Nisan 2007 tarihinde boşandı.

Tamer Karadağlı, halen Çocuklar Duymasın adlı dizide rol almaktadır.

Filmografisi

2012 Güven Bana -Sunucu

2012 SüperTürk - Ekber
2012 Acayip Hikayeler - Yakup
2010-2012 Çocuklar Duymasın - Haluk

2010 Memlekette Demokrasi Var
2009 Hıçkırık
2009 Suluboya
2009 Sağlık Olsun
2009 Altın Kızlar
2009 Ah Kalbim
2008 Kırmızı Işık
2008 Son Ağa
2008 Kiralık Oda
2007 Fedai
2007 Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım
2007 Living & Dying
2007 Doktorlar
2006 Arka Sokaklar
2006 Hayatım Sana Feda
2005 Beyza'nın Kadınları
2005 Şans Kapıyı Kırınca
2004 Yağmur Zamanı
2004 Çocuklar Ne Olacak - Haluk
2004 Avrupa Yakası
2003 Bir Tutam Baharat
2002 Reyting Hamdi
2002 En Son Babalar Duyar
2001 Çocuklar Duymasın - Haluk
2001 Nasıl Evde Kaldım
2000 Artık Sevmeyeceğim
2000 Sarı Evin Esrarı
2000 Şaşı Felek Çıkmazı

1999 Demir Leblebi
1999 Babam Olur Musun
1993 Ferhunde Hanımlar


Tiyatro

2010 Bir Yaz Gecesi Rüyası : Shakespeare - Tiyatro Kedi
1999 Dolu Düşün Boş Konuş : Steven Berkoff - Oyun Atölyesi
1997 Fehim Paşa Konağı : Turgut Özakman - Tiyatro Bakış
1996 Saat 9.05 : Nezihe Araz - Tiyatro Bakış
1995 Cahide : Nezihe Araz - Tiyatro Bakış
1992 Uyarca : Friedrich Dürrenmatt - Ankara Devlet Tiyatrosu
Previous
Next Post »