Yadigar Ejder Kimdir? Biyografisi

Yadigar Ejder
Yadigar Ejder (Yadigar Kuzu), 5 Ekim 1947 yılında Sivas'ta doğdu.  İri cüssesi ile "Türk sinemasının dev adamı" olarak bilinen sanatçı, 200'ün üzerinde filmde yardımcı oyuncu olarak rol almıştır. 

Kemal Sunal'ın neredeyse bütün filmlerinde rol alan  Yadigar Ejder, ev kirasını ödeyemediği için evinden çıkartılmış, 14 Ocak 1992'de kaldığı bir otelde düşerek başını çarpması sonucu beyin kanaması sonucu hayata veda etmiştir. Mezarı Kilyos Mezarlığındadır.

Filmografisi


Dalgacılar 1992
Ula Ula Niyazi 1991
Canımdan Can İste 1989
Tecelli 1989
Sen Benimsin 1988
Vahşiler 1987
Otobüs Yolcuları / İhsaniye - Karasu 1987
Bela 1986
Tarzan Rıfkı 1986
Balta 1986
Kıratlı Süleyman 1986
Ninja Gece Savaşçısı 1986
Size Selam Getirmişem 1986
Tokatçılar 1986
İnfilak 1986
Beyoğlu'nun Arka Sokakları 1986
Kanun Adamı 1985
Gariban Beşler 1985
Şaban Pabucu Yarım (Salimin adamı) 1985
Gırgıriyede Büyük Seçim 1984
Belalı Fedailer 1984
Sevdalı 1984
Zalim Dünya 1984
Kılıbık 1983
Gırgıriyede Cümbüş Var 1983
Toprağın Kanı 1983
Baş Belası 1982
Dünyayı Kurtaran Adam (Yaratık) 1982
Doktor Civanım (Gaffur) 1982
Yor 1982
Üç Kağıtçı (Hamza) 1981
Devlet Kuşu 1980
Gerzek Şaban (Hamza) 1980
Sarışın Tehlike (Emile) 1980
Umudumuz Şaban (Ayı Necmo) 1979
Şark Bülbülü (Mazlum) 1979
Süpermen Dönüyor 1979
İki Cambaz 1979
Benim Yaşantım 1979
Püsküllü Bela / Dilberim Kıyma Bana 1979
İnsan Sevince (Mahkum) 1979
Korkusuz Korkak (Tetikçi) 1979
Kara Murat Devler Savaşıyor 1978
Çarli'nin Kelekleri 1978
Balkona Etti / Haydar 1978
Avanak Apti (Urfalı Apti) 1978
Taşı Toprağı Altın Şehir 1978
Bazıları Cacık Sever 1977
Yıkılmayan Adam 1977
Ben Bir Garip Keloğlanım 1976
Su Perisi Elması 1976
Sahte Kabadayı 1976
Nereye Bakıyor Bu Adamlar (Cellat) 1976
Almanyalı Yarim 1974
Zambaklar Açarken 1973
Tarkan: Altın Madalyon (Cellat) 1972
Eşrefpaşalı 1966
Previous
Next Post »