Ayşegül Uygurer Kimdir? Biyografisi

Ayşegül Uygurer
Ayşegül Çidamlı Uygurer, 14 Haziran 1956 yılında Ankara'da doğdu. Hacettepe Üniversitesi'nden mezun oldu.

Ayşegül Uygurer, 1982 yılından bu yana Kemal Sunal ile birlikte oynadığı ''Yakışıklı'' filmi, Mahallenin Muhtarları, Kagısızlar ve Baskül Ailesi gibi bir çok tv dizisi ve sinema filminde rol aldı.

Seslendirme çalışmaları da yapmakta olan Uygurer, birçok kişinin seslendirmesini yaptı. Adını Feriha Koydum ve Emirin Yolu dizilerinde Hatice karakterini canlandırdı.

Filmografisi (Bazıları)

2014 Yasak
2014 Sil Baştan
2012 Adını Feriha Koydum - Hatice
2011 Sende Gitme
2001 Canım Babam - Kısmet
1997 Baskül Ailesi - Candan
1994 Kaygısızlar - Havalı Deniz
1992 Mahallenin Muhtarları - Melek
1987 Yakışıklı - Aliye
1984 Bir Yudum Sevgi - Cemal'in Kardeşi
1984 Ayşem
1982 Baş Belası - Afet
Previous
Next Post »