Belma Canciğer Kimdir? Biyografisi

Belma Canciğer
Belma Canciğer Müjde, 16 Aralık 1972 yılında Bursa'da doğdu. Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Oyunculuğu Bölümü mezunudur. 

İlk olarak Tatlı Kaçıklar dizisinde Emine rolü ile ekran karşısına çıkan Belma Canciğer, daha sonraki yıllarda bir çok dizi ve filmde rol aldı. Yahşi Cazibe dizisinde Makbule karakteri ile de tanınmaktadır. 

2012 yılında Harem dizisinde Zehire Sultan karakterini canlandıran Belma Canciğer, 2014 yılında yine bir Gani Müjde yapımı olan Sil Baştan dizisinde Ceren Özdemir rolünü oynadı.

Belma Canciğer, senarist Gani Müjde ile evli ve 2 çocuk annesidir.

Filmografisi

2014 Sil Baştan - Ceren Özdemir 2012 Harem - Zehire Sultan
2010-2011 Yahşi Cazibe - Makbule
2009 Teyzanne - Aylın
2008 Osmanlı Cumhuriyeti - Nevbahar Sultan
2007 Hepsi1 - Füsun Teyze
2006 Hayatım Sana Feda - Filiz Gündüz
2006 Gönül - Nilhan
2003 Hayat Bilgisi - Sevda Öğretmen
2002 Bayanlar Baylar - Hamiyet
2000 Kahkaha Show - Belma
2000 Akasya Pasajı - Papatya
1999 Kahpe Bizans - Arap Bacı
1999-2002 Ayrılsak da Beraberiz - Serpil 
1997 Dostlar Pasajı - Papatya
1997 Böyle mi Olacaktı? - Alman Bakıcı Eva
1996 Tatlı Kaçıklar - Emine
Previous
Next Post »