Feyzi Tuna Kimdir? Biyografisi

Feyzi Tuna
Feyzi Tuna, 1939 yılında Balıkesir'de doğdu. İzmir İktisadi ve Ticari İlimler Fakültesinden mezun olduktan sonra sinema dünyasında yer aldı. Bir süre set işçiliğinin ardından Süha Doğan ve Halit Refiğ gibi yönetmenlere asistanlık yaptı. 

Feyzi Tuna,1960 yılında ilk yönetmenlik deneyimini yaşadı. O günlerin tanınmış menejer ve organizatörü Liza Tuna ile evlendi. 1973 yılında yönettiği Kızgın Toprak filmiyle yönetmenlik yaşamının zirvesine çıktı. Ayrıca, Aziz Nesin üzerine bir belgesel film yaptı.


Filmografisi

Oyuncu

Cumhuriyet- 1998
Kurtuluş - 1996
Talihli Amele - 1980
At Gözlüğü - 1978
Toprağın Kanı - 1966
Halk Çocuğu - 1964

Yönettiği Filmler

Aktör Eskisi - 2004
Başbelası - 2001
Pencereden Kar Geliyor - 2001
Ölümün El Yazısı - 2000
Salacak Öyküleri - 1998
Bir Filiz Vardı - 1998
Baba Evi - 1997
Gölgeler Uzarken - 1996
Feride - 1996
Süper Baba - 1993
Metamorfoz - 1992
Bir Kadın Bir Hayat - 1985
Kuyucaklı Yusuf - 1985
Tutku - 1984
Üç İstanbul - 1983
Seni Kalbime Gömdüm - 1982
Çağdaş Nasreddin Hoca - 1978
Seninle Son Defa - 1978
Çöpçüler - 1977
Ana Kurban Can Kurban - 1975
Enayi - 1974
Ezo Gelin - 1973
Kızgın Toprak - 1973
Bela Mustafa - 1972
Yavru İle Katip - 1971
Cafer Bey İyi, Fakir Ve Kibar - 1971
Elmacı Kadın - 1971
Kurşunla Selamlarım - 1971
Dağların Kartalı - 1970
Fato / Ya İstiklal Ya Ölüm - 1969
Tek Kurşun - 1968
Devlerin İntikamı - 1967
Silahları Ellerinde Öldüler - 1967
Denizciler Geliyor - 1966
Yasak Sokaklar - 1965
Ölümün Ücreti - 1964
Aşka Susayanlar - 1963
Previous
Next Post »