Gamze Karaman Kimdir? Biyografisi

Gamze Karaman
Gamze Karaman, 16 Ekim 1982 yılında İstanbul'da doğdu. Marmara Üniversitesi Spor Akademisi mezunudur. Mankenlik ve oyunculuğunun yanı sıra aynı zamanda 1,72 boyunda milli bir hentbolcudur.

Gamze Karaman, 2003 yılında Miss Model of Turkey yarışmasında Türkiye Güzeli seçildi. Bu yarışmanın galiplerinin katıldığı 2004 Miss Globe International yarışmasında da ikinci olma başarısına imza atmıştır.

2007 yılında gösterime giren Çılgın Dersane filminde Eda rolü ile tanınan Gamze Karaman, daha sonra dizilerde oynamaya başladı. Aman Annem Görmesin ve Kızım Nerede gibi dizilerde rol alan Karaman, Gani Müjde'nin Harem dizisinde Levent Üzümcü, Nurseli İdiz ve Belma Canciğer ile birlikte rol alarak Abide Sultan rolünü oynadı.

Filmografisi

2014 Düşler ve Umutlar
2012 Harem - Abide Hatun
2010 Makber - Leyla
2010 Kızım Nerede? - Ebru
2008 Sıfır Noktası - Aslı
2008 Aman Annem Görmesin - Seray
2007 Çılgın Dersane - Eda
Previous
Next Post »