Gönül Yazar Kimdir? Biyografisi

Gönül Yazar
Gönül Yazar, 12 Ağustos 1940 yılında İzmir'de doğdu. Sanat hayatına 14 yaşında girdiği Ege Ses Kraliçesi Yarışması'nda birinci seçilerek atıldı. Necdet Yazar'la evlenerek Ankara Radyosu'na giren sanatçı Fahri Kopuz, Suphi Ziya Özbekkan gibi değerli hocaların birikiminden yararlandı. 

Ankara Radyosu'ndan İstanbul sahnelerine transfer olduğu ilk yıllardan itibaren daima gözde,daima sevilir bir sanatçı olmayı başardı. 
Yönetmenliğini Hulki Saner'in yaptığı; başrolünü Göksel Arsoy’la paylaştığı "Taş Bebek" filmi öyle çok sevildi ki o yıldan bu tarafa "Taş Bebek"lakabı sanat yaşamı boyunca büyük yıldızımıza yarenlik etti.

Gönül Yazar, ilk filminin ardından baş rollerini devrin en ünlü aktörleriyle paylaştığı onlarca filmde rol aldı. Karaca Tiyatrosu'nun sahnelediği "Papazlar Trafiği" isimli bir İngiliz piyesinde Gülriz Sururi ve Adile Naşit gibi büyük ustalarla aynı sahneyi paylaşarak tiyatro sahnesinden de sevenlerine seslendi.

Alaturka sahnelerin taş bebeği Gönül Yazar, Pop müzik tarzdaki okuduğu plaklarıyla ve programlarıyla da beğeni topladı. Yaşar Güvenir'in "Sensiz Saadet Neymiş" isimli bestesini seslendirdiği 45'liği kendisine altın plak kazandırdı.

Albümler

Gönül Yazar
Dertleri Zevk Edindim
Nisan Yağmuru
O Ağacın Altı
Artık Bu Solan Bahçede
Çakıl Galasında
Ağlar Gezerim
Gönül Yazar'dan Seçmeler
Tadı Yok Sensiz Geçen
Aldırma Gönül
Taş Bebek
İşte Benim Dünyam
Gönül Defterim
Gönül'den Gönüllere
Sevmek İstiyorum
Kırmızı Gülün Alı Var
Bir Zamanlar 2 (karma)
En İyileriyle Gönül Yazar

Filmografisi

Tanık, (1992)
Vurgun, (1973)
Gel Desen Gelemem Ki, (1969)
Ölüme Giden Yol, (1969)
Kara Gözlüm Efkarlanma, (1968)
Aslan Yürekli Reşat, (1967)
Trafik Belma, (1967)
Beyoğlu'nda Vuruşanlar, (1966)
Fakir Bir Kız Sevdim, (1966)
Halime'yi Samanlıkta Vurdular, (1966)
İdam Mahkumu, (1966)
Kanlı Mezar, (1966)
Mezarını Hazırla, (1966)
Namus Kanla Yazılır, (1966)
Dudaktan Kalbe, (1965)
Taçsız Kral, (1965)
65 Hüsnü, (1965)
Adım Çıkmış Sarhoşa, (1965)
Bilen Kazanıyor, (1965)
Bir Garip Adam, (1965)
Hüseyin Baradan Çekilin Aradan, (1965)
Kocamın Nişanlısı, (1965)
Yalancının Mumu, (1965)
Cımbız Ali, (1964)
Köye Giden Gelin, (1964)
Sahte Sevgili, (1964)
Şu Kızların Elinden, (1964)
Var mı Bana Yan Bakan, (1964)
Kelepçeli Aşk, (1963)
Ateşli Kan, (1962)
Bir Gecelik Gelin, (1962)
Bir Bahar Akşamı, (1961)
Previous
Next Post »