İlker İnanoğlu Kimdir? Biyografisi

İlker İnanoğlu
İlker İnanoğlu, 20 Ağustos 1965 yılında İstanbul'da doğdu. Yönetmen Türker İnanoğlu ve oyuncu Filiz Akın çiftinin oğludur. Sinemadaki ilk önemli rolünü Türker İnanoğlu’nun Yumurcak'da oynadı. İlker İnanoğlu konuşmaya ve yürümeye başladığında soluğu stüdyolarda aldı.Namı yumurcaktır. 

1986 yılında, Türkiye ye gelen ve babasıyla çalışmaya başlayan İlker İnanoğlu, Biricik adlı bir kızla tanıştı. Aynı yıl onla evlendi. Ama ilişkileri uzun sürmedi ve 1988 yılında İlker İnanoğlu, Biricik'ten ayrıldı.

İlker İnanoğlu, Amerika da mastırını yapmak için gittiği Los Angeles da Amerikan eşi Chole'den Berker adında bir oğlu oldu. Daha sonra çeşitli dizilerde rol aldı.

İlker İnanoğlu, 2006 yılında Yeşim Salkım ile evlendi ancak çok uzun sürmedi. 2007 yılının Şubat ayında boşandılar.

2002 yılında Kurşun Asker adlı dizinin senaryosunu yazıp, yapımcılığını üstlenen İlker İnanoğlu, 2013 yılında da Ali Sunal ve Naz Elmas'ın balrollerde oynadığı Güzel Çirkin dizisinin de yapımcılığını üstlendi.

Uzun yıllardır ekranlarda olan Arka Sokaklar dizisinde de Engin Başkomiser rolünü canlandıran İlker İnanoğlu, 2014-2015 döneminde yayınlanan Ediz Hun ve Nur Fettahoğlu'nun oynadığı Hayat Yolunda adlı dizide Alp Günay rolünü oynadı.

Filmografisi

2014-2015 Hayat Yolunda - Alp Günay
2012 Alev Alev - Demir Boran
2010 Hayde Bre - Cemil
2007 Üç Tatlı Cadı - Bülent Erdem
2010 Doktorlar - Kaan Uygun
2006-2013 - Arka Sokaklar - Engin Balkan
2005 Son Yüzleşme
2002 Kurşun Asker (Yönetmen-Yapımcı ve Senaryo)
2002 Anne Babamla Evlensene - Orhan
2001 Yeşil Işık - Mehmet
1990 Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni
1980 Küçük Şahit
1978 Son Sabah
1977 Le Ricain
1975 Yumurcak Belalı Tatil
1974 Yumurcak / Veda
1973 Yumurcak Küçük Kovboy
1972 Yumurcak Küçük Şahit
1971 Yumurcağın Tatlı Rüyaları
1970 Yumurcak Köprüaltı Çocuğu
1969 Yumurcak
Previous
Next Post »