İnci Pars Kimdir? Biyografisi

İnci Pars
İnci Melis Pars, 1 Mart 1980 yılında Kıbrıs'ın Girne şehrinde doğdu. !8 yaşında katıldığı KKTC Güzellik yarışmasını kazan İnci Pars, Aşk ve Barış adlı Kuzey KKTC yapımı bir filmde rol aldı. Daha sonra ise İstanbul'a yerleşti.

Boğaziçi Üniversitesinde Turizm Otelcilik bölümü okuyan İnci Pars, Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde de oyunculuk eğitimleri aldı. 2003 yılında senaryosunu Gani Müjde'nin yazdığı Hayat Bilgisi adlı dizide oynadığı Rahmeli karakteri ile tanındı.

İnci Pars, 2008 yılında Mazhar Alanson ve Güven Kıraç'ın başrolde oynadığı Kirpi adlı komedi filminde Hande'yi oynadı.

İnci Pars, 2010-2012 döneminde Hakan Yılmaz, Aslıhan GürbüzHande Katipoğlu, Peker Açıkalın, Gökçe Özyol, Sezai Aydın ve Belma Canciğer'inde oynadığı sevilen komedi dizisi Yahşi Cazibe'de Simge'nin arkadaşı Tutkunaz karakterini canlandırdı.

2016 yılında gösterime giren Gupse Özay, Buğra Gülsoy, Eda Ece, Zeynep Kankonde, Danilo Zanna, Özlem Öçalmaz, Larissa Gacemer ve Dilşah Demir ile birlikte Görümce adlı komedi filminde rol alan İnci Pars, İnci rolünü oynadı.

Filmografisi

2016 Görümce - İnci
2015 Değiştir Bakalım
2015 Bizans Oyunları - Olivia
2013 Babam Sınıfta Kaldı - Aylin
2012 Harem - Maça Kızı
2011 Ana Yüreği - Nihal
2010-2012 Yahşi Cazibe - Tutkunaz
2010 Yasemince
2008 Kirpi - Hande

2007 Hayal ve Gerçek - Hayal
2006 Dök İçini Rahatla
2006 Binbir Gece
2003 Kurtlar Vadisi
2003 Hayat Bilgisi - Cilveli Rahmeli
2000 Hayat Bağları  - Gözde
1998 Aşk ve Barış - Gazeteci Atena