Nazan Kesal Kimdir? Biyografisi

Nazan Kesal
Nazan Kesal Kırılmış, 28 Mart 1969 yılında Manisa'da doğdu. İlköğretim ve liseyi Manisa'da tamamlamasının ardından yüksek öğrenimini İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro - Oyunculuk bölümünde 1991 yılında bitiren Nazan Kesal, İstanbul'a yerleştikten sonra Tv dizileri, sinema ve reklam filmlerinde rol aldı. 1996 - 2004 yılları arasında Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda oyuncu ve yönetmen olarak görev yaptı.

2004 başında Bursa Devlet Tiyarosu'na atanan Nazan Kesal, Ankara Sanatevi Tiyatrosu, Tiyatro Ayna, Tiyatro İstanbul, Diyarbakır Sanat Merkezi gibi özel topluluklarda da çalıştı. Ercan Kesal ile evli ve 1 çocuk annesidir.

2013-2014 yılları arasında yayınlanan Bugünün Saraylısı adlı dizide Selçuk Yöntem ile birlikte başrolde oynayan Nazan Kesal, son olarak Gri Bölge isimli sinema filminde rol aldı.

Filmografisi

2014 Gri Bölge

2013 Daire - Betül
2013,2014 Bugünün Saraylısı - Üftade Katiboğlu
2012 Kayıp Şehir - Meryem

2011 Bir Ömür Yetmez - Şükran
2010 Saç
2010-2011 Aşk ve Ceza - Sevgi
2010 Albatrosun Yolculuğu
2009 Hicran Yarası
2008 Vicdan
2008 Hüküm
2008 Cennetin Çocukları
2007 Şölen
2006 İklimler
2005 Rüzgarlı Bahçe
2004 Aliye
2004 Yadigar
2003 Mühürlü Güller
2002 Uzak
2002 Berivan
2001 Yazgı
1999 Şara
1996 İstanbul Kanatlarımın Altında
1995 Bizim Aile
1994 Bir Sonbahar Hikayesi
1994 Öykülerle Yaşayanlar
1993 Tatlı Betüş
1993 Süper Baba
1992 Cazibe Hanımın Gündüz Düşleri
1992 Gölge Oyunu
Previous
Next Post »