Ali Erkazan Kimdir? Biyografisi

Ali Erkazan
Ali Erkazan, 1952 yılında Samsun'da doğdu.  Sıdıka dizisindeki "Zekeriya Saka" ve En Son Babalar Duyar dizisindeki "baba" rolüyle ünlenen, sanat hayatına Ankara Sanat Tiyatrosu'nda başlayan Ali Erkazan, bu kurumda 15 yıl çalıştı. 

Levent Kırca tiyatrosunda da görev yaptı. Politik tiyatro'da oyunculuğu öğrendi. Tiyatro oyunculuğunun yanı sıra, 
sinema ve tv dizilerinde rol alan Ali Erkazan, 30'dan fazla film ve dizide rol almıştır.


Filmografisi 

2013 Otisabi
2012 Kötü Yol - Sulhi Baba
2011 Huzurum Kalmadı - Mumin Rahim
2010 Küstüm Çiçeği - İsmail Cevizli

2010 Kaledeki Yalnızlık - Okul Müdür
2010 Cümbür Cemaat Aile - Fikri Zindacıoğlu
2008 Cesaretin Var mı Aşka - Çetin
2008-2009 Benim Annem Bir Melek - Adil
2008 Aşk Tutulması - Mustafa

2007 Sevgili Dünürüm
2007 Münferit - Bekir
2007 Evimin Erkeği - Sami
2007 Annem - Pazarcı Ahmet

2006 Yaprak Dökümü
2006 Mavi Kuş - Bilal Baba
2006 Hayırdır İnşallah - Hayati Terzioğlu
2006 Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu - Kazancı Cemal

2002-2003 En Son Babalar Duyar - Mehmet
2002 Başımıza Gelenler - Tarık Bey
2002 Aşk Meydan Savaşı - Hasan
2001 Son - Hüso
1997 Sıdıka - Zekeriya Saka

1996 Şaşıfelek Çıkmazı - Kazım
1996 Hayat Bazen Tatlıdır - Ali
1995 Kopgel Taksi
1995 Evdekiler
1993 Yukarı Karakısık
1987 Yaprak Dökümü - Mahkum
1986 Olacak O Kadar
1986 Değirmen - Yaver Hurşit
1984 Bir Yudum Sevgi - Fabrika İşçisi
1983 Kurt ve Kuzu
Previous
Next Post »