Biyografi Ara

Arzuhan Doğan Yalçındağ Kimdir? Biyografi

 

Arzuhan Doğan Yalçındağ Kimdir Biyografi
Arzuhan Doğan Yalçındağ, 1964 yılında İstanbul’da doğdu. Annesi Sema Işıl Doğan, Babası Aydın Doğan'dır. 1990-1993 yılları arasında Milpa A.Ş. bünyesinde, Alman Quelle firması ile birlikte Mail Order şirketini kurmuş ve yöneticiliğini yapmıştır.

1994-1995 yılları arasında Alternatif Bank'ın kuruluş çalışmalarına katılmış ve bankanın faaliyete geçmesiyle beraber Yönetim Kurulu’nda yer almıştır. 1995-1996 yılları arasında Milliyet Dergi Grubu’nun yönetiminde göreve başlamış ve Finans Bölümünün sorumluluğunu üstlenmiştir.

Arzuhan Doğan Yalçındağ, 1996-2005 yılları arasında Kanal D televizyonunun çeşitli birimlerinde çalışmıştır. 1999 yılında CNN International ile Doğan Yayın Holding arasında haber kanalı kurulması yönündeki çalışmaları başlatmış ve proje Amerikalı Time Warner grubu ile ortak olarak 2000 yılında CNN Türk adıyla yayın hayatına başlamıştır.

2005 yılında Doğan TV Holding A.Ş.'yi kuran Arzuhan Doğan Yalçındağ, şirketin İcra Kurulu Başkanlığını üstlenmiştir.

Arzuhan Doğan Yalçındağ, 2007-2010 yılları arasında Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmüştür. Yalçındağ, TÜSİAD'ın tarihindeki ilk kadın başkandır.

Arzuhan Doğan Yalçındağ, Dünya Ekonomik Forumu tarafından Genç Global Lider seçilmiştir.

Avrupa Birliği için Kadın İnisiyatifinin kurucu başkanı olarak da Türkiye adına AB ülkelerinde lobi çalışmalarını yürütmüş olan Arzuhan Doğan Yalçındağ, Aydın Doğan Vakfı'nın ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) kurucu üyesi olmuştur. Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Türk-Amerikan İş Adamları Derneği, Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı üyesi olan Yalçındağ, aynı zamanda İstanbul Modern Sanat Müzesi Yönetim Kurulu üyesi ve Doğan TV Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanıdır.

Arzuhan Doğan Yalçındağ, Mehmet Ali Yalçındağ ile evli ve 2 çocuk annesidir.
Arzuhan Doğan Yalçındağ Kimdir? Biyografi Arzuhan Doğan Yalçındağ Kimdir? Biyografi Biyografistan Arzuhan Doğan Yalçındağ Hayatı, Arzuhan Doğan Yalçındağ Biyografi, Arzuhan Doğan Yalçındağ hakkında bilgi... Arzuhan Doğan Yalçındağ , 1964 yılında İstanbul’da doğdu. Annesi Sema Işıl Doğan, Babası Aydın Doğan 'dır. 1990-1993 yılları arasında ... 4.5 5

Hiç yorum yok: