Biyografi Ara

Asım Kocabıyık Kimdir? Biyografi

 

Asım Kocabıyık
Asım Kocabıyık, 1924 yılında Afyon’un Tazlar köyünde doğdu. Borusan Holding’in kurucusu. Köyünde daha 6 yaşındayken çıkan Kocabıyık’ın daha öğrenciyken çivi ve pekmez sattığı biliniyor.

Asım Kocabıyık, babası'nın kurduğu İstikbal Ticaret T.A.Ş. isimli şirkette yönetim kurulu üyesi olarak görev aldığında henüz 20’li yaşlardaydı. Demir-çelik ithalatı ve tarım ürünleri ihracatı yapan şirket ile Borusan’ın da temeli atılmış oldu. 1955 yılında ticari faaliyetlerinin yanı sıra, imalat işine de girdi.

Asım Kocabıyık’ın yaşamı ile Borusan’ın gelişimi ile iç içe geçmiş durumdaydı. Borusan Grubu olarak zamanla büyüyecek sürecin başında ise 1958’de kurulan Borusan Boru yer aldı. 4 dönüm üzerindeki fabrikanın temeli İstanbul Sefaköy’de atıldı.

1964’e gelindiğinde ise Pendik’te su borusu imalatına başlandı. 1985 yılında ise bu tesisler Bursa Gemlik’e taşındı.

1980’li yıllara kadar sanayi alanında yoğunlaşan Borusan, 1984’te Borusan Oto aracılığı ile BMW, Rolls Royce, Land Rover marka otomobillerin ithalatı yapıldı.

Borusan Grubu bünyesinde, çelik, enerji, lojistik ve distribütörlük alanlarında faaliyet gösteren 14 şirket bulunuyor

Asım Kocabıyık, 28 Aralık 2012 tarihinde İstanbul'da vefat etti.
Asım Kocabıyık Kimdir? Biyografi Asım Kocabıyık Kimdir? Biyografi Biyografistan Asım Kocabıyık Hayatı, Asım Kocabıyık Biyografi, Asım Kocabıyık hakkında bilgi... Asım Kocabıyık , 1924 yılında Afyon’un Tazlar köyünde doğdu. Borusan Holding’in kurucusu. Köyünde daha 6 yaşındayken çıkan Kocabıyık’ın da... 4.5 5

Hiç yorum yok: