Biyografi Ara

Aslı Omağ Kimdir? Biyografisi

 

Aslı Omağ
Aslı Omağ, 31 Temmuz 1969 yılında doğdu. 1985 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarında ?Keşanlı Ali Destanı adlı oyunda efektör olarak kariyerine başlayan Aslı Omağ, daha 16 yaşındayken Figaronun Düğünü ile profesyonel sahne kariyerine adım attı. Takip eden yıllarda Kuşlar müzikalinde başrol ve ardından Evita müzikalinde yardımcı başrolleri üstlendi.

Aslı Omağ, 1991 yılında İstanbul Beyaz Güvercin Şarkı Yarışmasında sözleri kendisine ait olan Sadece adlı parça ile finale kaldı ve ertesi sene ?Son bir defa ile Eurovizyon Şarkı Yarışması Türkiye finaline katıldı.

Aslı Omağ, 1995 yılında 2. Uluslararası Caz Festivalinde 12 Marttaki soprano solosunu seslendirmek için Fahir Atakoğlu konserine konuk olarak katıldı. Aynı konser 3.Uluslararası Caz Festivali ve başka birçok organizasyon dahilinde tekrarlandı. ?Altın Mikrofon Şarkı Yarışmasında ikincilik ödülünü aldığında yıl 1996 idi.

Aslı Omağ, 2001 yılında Parisin Nime şehrindeki Cathedrale de Nimede bir resital verdi. Takip eden 2000li yıllarda Q Clubda Keisa Brown, İlham Gencer, Aşkın Arsunan, İmer Demirer, Şenova Ülker, Atila Şereftuğ gibi önemli müzisyenlerle aynı sahneyi paylaştı. Aslı Omağ, Turkuaz grubunun kurucularındandır.
Aslı Omağ Kimdir? Biyografisi Aslı Omağ Kimdir? Biyografisi Biyografistan Aslı Omağ , 31 Temmuz 1969 yılında doğdu. 1985 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarında ?Keşanlı Ali Destanı adlı oyund... 4.5 5

Hiç yorum yok: