Ayşenur Yazıcı Kimdir? Biyografisi

Ayşenur Yazıcı
Ayşenur Yazıcı, 13 Eylül 1958 yılında Elazığ'da doğdu. Erzurumlu subay bir baba ve Elazığlı öğretmen bir annenin ilk çocuklarıdır. Annesi ilkokul öğretmeni Suna hanım, babası emekli tuğgeneral Necati Süral beydir. Kız kardeşinin adı Neşenur’dur.

Ayşenur Yazıcı, ilkokulu Ankara’da Teğmen Kalmaz İlkokulunda okumuştur. Ortaokulu Fransa Paris’de C.E.S. Delory okulunda, Liseyi ise Ankara Tevfik Fikret Lisesinde tamamlayan Ayşenur Yazıcı, Üniversiteyi de yine Fransa Paris’de Lyon Rhône Akademisi Kozmetoloji bölümüni 1980 yılında bitirerek “Kozmetolog-Vizajist” olarak mezun olmuştur. Kozmetoloji ve sahne sinema sanatları eğitimi aldı.

1982-1990 yılları arasında İzmir TRT de sözleşmeli sunucu olarak çalışmaya başladı. TRT'deki işine devam ederken 1986 -1989 yılları arasında Christian Dior firmasının Türkiye temsilciliğinde 4 yıl teknik müdür ve eğitmen olarak görev aldı.

1990 yılında Printemps mağazalarının reklâm, animasyon ve halkla ilişiler müdürlüğü görevinde bulunduğu yıllarda geniş çerçeveli kozmetik promosyonlarının ilk uygulayıcısı ve tanıtıcısı oldu. Tekin Acar Cosmetics Mağazaları için müşterilerine hediye edilmek üzere "Acil Cilt Bakım Rehberi” kitabını yazdı bir ayda 20.000 adet dağıtıldı.

Ayşenur Yazıcı, 1990-1997 yılları arasında ATV’de spikerlik ve Sabah grubunda çeşitli dergilerde yazarlık yaptı. 1997 yılından 1998 yılına kadar TGRT’de sabah programında editör ve spikerlik yaptı. 1998-2001 yılları arasında Cnn Türk televizyonunda redaktör/ Ana haber Spikeri olarak çalıştı.1999 yılında Milliyet Gazetesi köşe yazarlığı, 2001 yılında Posta Gazetesi köşe yazarlığı yaptı. 2002-2005 yılları arasında da Kanal D ana haber spikeri görevi aldı. Aynı zamanda 2003 yılından 2007 yılına kadar OFD (Omurilik Felçlileri Derneği) dergisi "Kimlik"te köşe yazarlığı yaptı. 2005 yılında ATV reality show program sunuculuğu yaptı. 2005 yılından 2006 yılına kadar ise Vatan Gazetesinde köşe yazarlığı ve astroloji köşesi idare etti.

2007 ve 2008 yıllarında ATV’de "Süper Star” adlı yarışma programı sunuculuğu yaptı. Devamında 2008 yılından 2009 yılına kadar ATV’de "Kırık Kalpler Kulubü” program sunucu görevini üstlendi. 2009 yılından 2010 yılına kadar Türkmax’da "Dök İçini” program sunuculuğu yaptı. 2010 – 2011yılları arasında ise TRT1!de "Sütlü Kahve” program sunucu ve editörlük yapmıştır.

Ayşenur Yazıcı, ayrıca Ödül törenleri, resmi açılışlar, bayi geceleri ve uluslararası yarışmalarda sunucu olarak görev yapmaktadır. Çizgi film, belgesel ve reklam dublajları yapmaktadır.

Bu meslekte 50'den fazla ödülü var. Türk Dil Kurumu tarafından en büyük unvan olan "Türkçeyi en iyi kullanan spiker" ödülüne layık görüldü. Antoloji şiir yarışmasında ödül almıştır.

Zülfü Livaneli'ye yurtdışı ve yurtiçi konserlerde vokalistlik yaptı ve ayrıca Şahmeran filminde dünyaca ünlü makyör Serge Mentelet ile beraber çalıştı. 1990 Yılından bu yana çeşitli haftalık dergilere kozmetik yazıları, psikolojik testler hazırladı ve yayımladı. 200’den fazla şiir ve 60 bestesi olan Ayşenur Yazıcı, aynı zamanda Tayfun Talipoğlu'nun Bamteli programının klip-jenerik müziği bestecisidir. Fransızca film çevirileri de yapmıştır.

Renklerle terapi ve yaşam üzerine etkileri, düşünce gücünün yaşamımıza etkisi üzerine üniversitelerde seminerler vermektedir. Türkçe Dil Gönüllüleri Derneği Kurucu üyesidir.

Çok iyi derecede fransızca, İyi derecede ingilizce bilmektedir ve 12 yaşından beri gitar çalmaktadır. Ayşenur Yazıcı’nın meslek hanesinde kozmetikten, halkla ilişkilere, sunuculuktan müziğe, dublaja, astrolojiden, reiki’ye (bir tür enerji aktarımıyla tedavi) pek çok özellik yanyana duruyor.

Ayşenur Yazıcı, 1984 yılında evlenip 1,5 yıl evli kaldıktan sonra 1986 yılında boşanmıştır. İlk evliliğinden 1986 doğumlu, Kerem adında bir oğlu vardır.


1989 yılında şimdiki soyadını kullandığı Cem Yazıcı ile evlenen Ayşenur Yazıcı, 1996 yılında boşandı.

Ayşenur Yazıcı Kitapları

2002 Ekmek Arası Hayat
2002 Bedriye
2004 Kadınlar Ağlar

2006 Son Onüç Gün
2007 Makyajda Sihirbazlık Numaraları
2007 Sizin Hikayenizi Çaldım
2007 Yaşama Yetişemeyenlere Mucize Çözümler
2008 Sensin Mağara Adamı
Çocuk Gelin
Dil Kafirleri
Dön Muazzez
Son Lobotomi

Filmografisi


2014 Patron Mutlu Son İstiyor
2010-2011 Küstüm Çiçeği - Suzan Hanım
2009-2010 Sıkı Dostlar - Leyla

2009 Suluboya
2006-2007 Anadolu Kaplanı - Neriman

Ayşenur Yazıcı Ödülleri


1996 Magazin Gazetecileri Derneği 1995 yılın programı ödülü - Adliye Koridorları Programı
2001 Diyalog Yılın Spikeri Ödülü
2003 TDK - Türkçeyi En İyi Konuşan, Kullanan Spiker Ödülü
2003 Antoloji Şiir Ödülü
2004 Yılın Meslek Ödülü
2004 Akdeniz Üniversitesi Yılın Spikeri Ödülü
2004 Rotaryenler meslek ödülü
2004 INEPO Uluslararası Çevre Derneği Onur Üyesi
2004 Marmaris 1. Şiir Yarışmasında "Rus ruletinde kendimi sana sıktım" şiiri ile Mansiyon Ödülü
2004 Antoloji Şiir Ödülü
2011 Aile- Çocuk Medya Etik Ödülü - TRT 1 Sütlü Kahve Programı
2011 Psikoonkoterapi derneği "yaşama dokunan adam" ödülü ve yaşam boyu onursal üyelik
Previous
Next Post »