Çağla Şikel Kimdir? Biyografisi

Çağla Şikel
Çağla Şikel Altuğ,  2 Ocak 1979 yılında İstanbul'da doğdu. Annesi Adanalıdır, babası ise Karslı Azerbaycan Türklerindendir. İstanbul'da 1985 - 1989 tarihleri arasında İstanbul'da Ahmet Hamdi Tanpınar İlkokulu'na gitti. İlkokul 4. sınıftan itibaren İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda bale eğitimi almıştır. 

Çağla Şikel, ilkokulu bitirdikten sonra 1990 - 1993 yılları arasında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda Ortaokul eğitimini tamamlamıştır. 1993-1996 yılları arasında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda Lise öğrenimini bitirip, ardından 1997-1999 Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda Lisans eğitimi almış ve 1999 senesinde mezun olmuştur.

Çağla Şikel, 1996 yılında "Odessia" adlı Sinema filminde oynadı ve 1997 yılında Miss Turkey yarışmasında birinci oldu. Sonrasında katıldığı Şeysel Adaları'nda yapılan Miss World 97 güzellik yarışması ile Dünya dördüncüsü yani Avrupa Güzeli ( Europe's Queen Of Beauty ) ödülünü aldı.

1997 - 2003 tarihleri arasında Fransa, ABD, Almanya, Çin, Rusya, Yunanistan, İsviçre ve Mısır'da defilelere çıkmıştır. 2004 yılında Cennet Mahallesi'nde ve 2008'de Görgüsüzler dizisinde oynadı.

Çağla Şikel, 9 Ağustos 2008 da şarkıcı Emre Altuğ ile evlendi.  31 Ekim 2009'da Hüseyin Kuzey ve 1 Mart 2012 tarihinde de Uzay Tuncer adında iki çocukları oldu.


Çağla Şikel, 2012 yılında ''Bugün Ne Giysem'' adlı yarışma programında Hakan Akkaya, İvana Sert, ve Özge Ulusoy'un da bulunduğu jüride görev yaptı.

Filmografisi

2012 Yalan Dünya - Konuk Oyuncu
2008 Mert ile Gert
2008 Avrupa Yakası - Melek
2008 Görgüsüzler - Sultan

2007 Kavak Yelleri - Yasemin
2004-2007 Cennet Mahallesi - Sultan
2000 Zehirli Çiçek - Nazan
Previous
Next Post »