Çiçek Dilligil Kimdir? Biyografisi

Çiçek Dilligil
Çiçek Dilligil, 6 Mayıs 1970 yılında İstanbul'da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan mezun olan ve Devlet Tiyatroları eski Genel Müdürü Rahmi Dilligil'in kardeşi, oyuncu ve yönetmen Avni Dilligil ile, oyuncu Belkıs Dilligil'in kızı olan sanatçı, sahne içinde yetişmesine karşın, profesyonel anlamda Kent Oyuncuları'nda yer
aldı. Sanat hayatında ön plana çıkması ATV'de yayımlanan Dinazorus adlı çocuk programıyla oldu. Sanatçı Bora Öztoprak ile evli olan Dilligil, Tiyatrokare ekibinde yer aldı. 

MSM (Müjdat Gezen Sanat Merkezi)'nde tiyatro eğitmenliği ve bölüm başkanlığı yapmaktadır. Aynı zamanda Eyüboğlu Koleji 'nde de tiyatro eğitmenliği yapmaktadır. 17. Afife Tiyatro Ödülleri'nde jüri üyeliği yapmıştır.

Çiçek Dilligil, tiyatroya oranla, rol aldığı sinema ve dizi filmlerle daha çok tanınmıştır. Kaygısızlar, Çılgın Bediş, Baskül Ailesi ve Kuzenlerim gibi dizilerde rol almıştır.

Filmografisi

2012 Harem
2006 Balıketi
2004-2007 Avrupa Yakası - Naile
2003 Çaylak - Öznur
2003 Aşk Olsun - Yıldız
2002-2004 Kuzenlerim - Meltem
1999-2000 Yılan Hikayesi - Temizlikçi

1997 Eltiler - Filiz
1997 Baskül Ailesi - Filiz

1997 Babamı Arıyorum
1996-2001 Çılgın Bediş - Mükü

1996 Yüzleşme - Ayla
1994 
Kaygısızlar - Kafiye Kaygısız
1989 Acı Yıllar
1988 Dudaktan Kalbe

1982 Mine
1975 Minik Cadı - Çiçek
Previous
Next Post »