Deniz Erkanat Kimdir? Biyografisi

Deniz Erkanat
Deniz Erkanat (Kadriye Erkanat) 1946 yılında Eskişehir'de doğdu. 1971 yılında katıldığı Ses Mecmuası Artist yarışmasında, Tarık Akan ve Aytaç Arman'dan son 3. oldu. 

Deniz Erkanat, ilk filmi Hülya Koçyiğit ve Ediz Hun'un başrolde oynadığı Hayatım Senindir filmidir. 1997 yılına kadar 50 civarında filmde rol alan sanatçı ayrıca 2 çocuk annesidir.

Son olarak 2008 yılında yayınlanan Ece isimli dizide Büyücü karakterini canlandıran Erkanat, bir süredir ekranlardan uzakta bir hayat sürmektedir.

Filmografisi

1971 Hayatım Senindir
1971 Küçük Sevgilim
1971 Oyun Bitti
1971 Yağmur

1971 İki Ruhlu Kadın
1972 Acı Zafer
1972 Akrep Mustafa
1972 Beyaz Kurt
1972 Beyoğlu Kan Kokuyor
1972 Bir Pınar ki
1972 Dokunma Ölürsün
1972 Kaçak
1972 Keloğlan'la Can Kız
1972 Murat ile Nazlı
1972 Ölüm Elçileri
1972 Ölüm Kanunu
1972 Ölüme Yaklaşma
1972 Ölümle Sevişenler
1972 İyi Döverim Kötü Severim
1972 Şehmuz
1972 Şeytan Tırnağı
1973 Irgat
1973 Kara Osman
1973 Siyah Eldivenli Adam
1973 Susuz Yaz
1973 Tuzak
1973 Çılgın Gangster
1973 Üç Dev Adam
1974 Babalık
1974 Gaddar
1974 Kızım Ayşe
1974 Yaz Bekarı
1975 Acele Koca Aranıyor
1975 Ah Nerede Vah Nerede
1975 Babanın Oğlu
1975 Cemil
1975 Tolga
1976 Babanın Suçu
1976 Evlatlık / Çıngar
1977 Cemil Dönüyor
1984 Fidan
1986 Kuşatma
1989 Sessiz Fırtına
1995 Çiçek Taksi
1997 Böyle mi Olacaktı

2008 Ece - Büyücü
Previous
Next Post »