Biyografi Ara

Fatih Portakal Kimdir? Biyografisi

 

Fatih Portakal
Fatih Portakal, 1968 yılında Aydın Nazilli’de, orta direk bir ailenin evladı olarak dünyaya geldim. İlk ve orta eğitimden sonra İzmir Atatürk Lisesi’nden mezun oldum.

İstanbul Üniversitesi İngilizce/İşletme bölümünü 1993 yılında bitirdim.

Fakülte bitince hem yabancı dilimi geliştirmek hem de yüksek yapmak için yurtdışına gitmek istedim.

Avustralya’da yaşayan bir arkadaşımdan da ‘yanıma gel’ diye teklif gelince uzak kıtanın yolunu tuttum. Yıl 1993...

İmkânları geniş ve insanlarının çok fazla maddi sıkıntı yaşamadığı bu ülkede alanımla ilgili bir iş bulamadım. Zaten ‘illa da işletmeci olacağım’ diye tutturmadım hiçbir zaman, dünyaca ünlü bir otelin Sidney şubesinde restoran görevlisi olarak işe başladım. 3,5 yıl çalıştım orada. Kendime bir ev alacak parayı biriktirdikten sonra bu ülkede kalmak istemedim, dönme kararı aldım.

Benim için Avustralya'dan dönüş kararı hayatımda bir dönüm noktasıdır. Çünkü Türkiye'ye geldiğimde merhum eniştem Dr. Rıza Arpaz muhabirlik yapmam için Star TV'den yine merhum Ufuk Güldemir'e yolladı, cebime de kartvizit sıkıştırırdı, ‘hamili yakınımdır’ türünden…

Aklımdan o ana kadar televizyonculuk hiç geçmemişti ama "Altından kalkarım evelallah!" deyip Güldemir'in kapısını çaldım. Rahmetli bana, "Emin misin bu işi yapmak istediğinden? Seni burada yerler oğlum." dedi ancak yine de işi kabul ettim ve İzmir’de stajyer muhabirliğe başladım.

Yıl 1996. 29 yaşındaydım, 6 ay maaş almadım, 1997 yılının 1 Mayıs’ında kadrom geldi, çok özel bir gündü benim için. Birkaç ay sonra da sevimli mi sevimli bir kızla tanıştım, 9 ayın içinde Armağan Toper, Armağan Portakal oluverdi. Tarih 27 Eylül 1997.2004’te çalıştığım kanal patron değiştirince işten çıkarıldım, ama "Her şerde bir hayır vardır." diyerek başıma gelene sabrettim. Bir süre sonra da yine doğup büyüdüğüm şehirde ajans muhabiri olarak göreve başladım. Para kazanabiliyordum tekrar…Bu tarihlerde gelen hayatımın teklifine de hayır diyemedim. İstanbul’da Ayşenur Arslan ve Mehmet Ali Birand’ın Kanal D Haber ekibine transfer oldum. Tarih Ağustos 2006. Yaşam serüvenimde ikinci dönüm noktasıdır bu olay.

Artık keyfim de yerindeydi, maaşım da. Kısa sürede renkli haber sunuş tarzımla ismi akılda kalan bir televizyon muhabiri oldum. Birand da önümü açtı, haber muhabirliğinin yanında radyo ve televizyonda başka işlerde çalışmama izin verdi. Best FM'de 'Fatih Portakal'la Konuşan Türkiye' programını hazırlayıp, sundum. Kanal D’de 'Ne yapmalı?' programının sunucusu oldum, yıl 2009-2010.

2010 yılının ikinci yarısına varmadan Fox TV'de sabah haberlerinde yer değişikliği oldu ve kanal arayış içindeydi. Bu durumu fırsata çevirmek istedim, bana daha öncede iş teklifinde bulunan Fox TV Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk'e mesaj çektim: “Kabul ederseniz ben sunayım programı,” teklifinde bulundum. Hayatımın üçüncü dönüm noktasını mesajın üzerine yaşadım. Çünkü Şentürk mesaja olumlu cevap verdi: "Sen istiyorsan neden olmasın!" dedi.

Fatih Portakal Fox Tv de Çalar Saat programını sunan habercidir.
Fatih Portakal Kimdir? Biyografisi Fatih Portakal Kimdir? Biyografisi Biyografistan Fatih Portakal , 1968 yılında Aydın Nazilli’de, orta direk bir ailenin evladı olarak dünyaya geldim. İlk ve orta eğitimden sonra İzmir Ata... 4.5 5

Hiç yorum yok: