Biyografi Ara

Henry Walter Bates Kimdir? Biyografi

 

Henry Walter Bates Kimdir
Henry Walter Bates, 8 Şubat 1825 yılında doğdu İngiliz Entomologtur. Tüm olumsuz neticelerine rağmen Brezilya'daki Amazon macerası onun için bir dönüm noktasıdır.

4 yıllık bu arazi çalışması Wallace'a, Tropiklerdeki farklı doğal habitatları tanımlayan ilk Batılı doğa bilimci olma unvanını kazandırmış; dahası Darwin'den bağımsız olarak, türlerin köken almasında doğal seçilimin önemini anlamasına ve bunu teorileştirmesine vesile olmuştur.

Wallace, 1854-1862 yılları arasında Malay takımadalarına düzenlenen bir arazi çalışmasına katılmış ve edindiği izlenimleri bir dosya halinde İngiltere'ye, Darwin'e göndermiştir. Beri yandan Malay takımadalarında yaptığı bu çalışmaların neticesini, 1869 yılında "Malay Takımadaları (Malay Archipelago)" adlı eserinde yayınlamıştır. Bu eser, birçok bilim tarihi araştırmacısı tarafından 19. yüzyılın en önemli bilimsel seyahat kitabı olarak kabul görmektedir.

Wallace'ın bir teorisi de Avustralya memelileri ile ilgilidir. İlk kez, evrimsel açıdan Avustralya'ya ait memeli türlerinin, Asya'dakilere nazaran daha ilkel olduklarına dikkat çekmiş; bunun sebebini ise Avustralya kıtasının, Asya kıtasından erken ayrılmasına bağlamıştır. 1855'de, günümüzde de Wallace Çizgisi (Wallace's Line) adıyla bilinen hayali bir hat iddia ederek Avustralya ve Asya'nın zoooğrafik bölgelerini ayırmıştır.

13 Kasım 1913 tarihinde Old Orchard'da öldü.

23 Haziran 1923 tarihinde, Royal Society'nin başkanı Sir Charles S. Sherrington tarafından, South Kensington (Londra) Doğa Tarihi Müzesinin şeref salonuna portresi konuldu.
Henry Walter Bates Kimdir? Biyografi Henry Walter Bates Kimdir? Biyografi Biyografistan Henry Walter Bates Hayatı, Henry Walter Bates Biyografi, Henry Walter Bates Hakkında bilgi... Henry Walter Bates , 8 Şubat 1825 yılında doğdu İngiliz Entomologtur. Tüm olumsuz neticelerine rağmen Brezilya'daki Amazon macerası on... 4.5 5

Hiç yorum yok: