Biyografi Ara

Hermann Amandus Schwarz Kimdir? Biyografi

 

Hermann Amandus Schwarz
Hermann Amandus Schwarz, 25 Ocak 1843 yılında Prusya'da doğdu. İlk olarak kimya okuyan Schwarz, Kummer ve Weierstrass sayesinde matematik okumaya karar verdi.

Berlin Üniversitesi'nde Weierstrass'ın en parlak öğrencilerinden biriydi. Kendisini, özel ilgisi ve Weierstrass'ın dersleriyle çok iyi yetiştirdi. İyi bir analizci oldu. Çok parlak bir zekası ve keskin bir görüşü vardı. Öğretmenleri kendisini çok beğenirlerdi. Diğer yandan da, çok değişik görüşlü ve orijinal bir matematikçiydi. Bu nedenle de, matematiğin birçok dalında eserler verdi.

Minimum yüzeyler kuramı ve fonksiyonlar kuramı, bu çalıştığı sahalardan yalnız ikisidir. 1897 yılında Berlin'de Weierstrass'ın yanında profesör oldu. Burada, çok sayıda eser verdi. Özel olarak Weierstrass'tan çok yardım ve destek gördü.

Schwarz, 30 Kasım 1921 tarihinde Berlin'de öldü.
Hermann Amandus Schwarz Kimdir? Biyografi Hermann Amandus Schwarz Kimdir? Biyografi Biyografistan Hermann Amandus Schwarz Hayatı, Hermann Amandus Schwarz Biyografi, Hermann Amandus Schwarz Hakkında bilgi... Hermann Amandus Schwarz , 25 Ocak 1843 yılında Prusya'da doğdu. İlk olarak kimya okuyan Schwarz, Kummer ve Weierstrass sayesinde mate... 4.5 5

Hiç yorum yok: