Biyografi Ara

Hilal Kaplan Kimdir? Biyografi

 

Hilal Kaplan
Hilal Kaplan, 15 Ağustos 1982 yılında İstanbul’da doğdu. Aslen Çankırılıdır, anne- babası 1970'li yıllarda İstanbul’a taşınan Hilal Kaplan, liseyi Anadolu lisesinde okuduktan sonra, Bilgi Üniversitesi Psikoloji bölümünden 2004 yılında mezun oldu.

Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde 2006 yılında yüksek lisans yapmaya başladı. ''Türkiye'nin Ölmeyen Babası üzerine: Atatürkçü Gençliğin İmkansız Yası'' isimli yüksek lisans tezini tamamlayıp mezun oldu. Psikolog olarak çeşitli yerlerde görev yaptı.

Okulu devam ederken, hem okulunda hem de sivil toplum örgütlerinde siyasi faaliyetlerde bulundu.

2008’in Şubat ayında başörtüsü yasağının üniversitelerde kaldırılması arifesinde yayınlanan pek çok bildirinin açtığı tartışma ortamına Hilal Kaplan da iki başörtülü arkadaşı ile 'Söz konusu özgürlükse hiçbir şey teferruat değildir: Biz henüz özgür olmadık'' başlığı ile yayınlanan manifesto niteliğinde bir metinle dahil oldu.

Hâlen pek çok sivil toplum inisiyatifinde gönüllü olarak çalışıyor, gelen talepler doğrultusunda çeşitli kuruluş ve derneklerde ders veriyor. Önceden, Yeni Şafak gazetesinde yazarlık yapan Hilal Kaplan, daha sonra Taraf Gazetesi’nde yazmaya başladı.

Hilal Kaplan, 2007 yılında Sosyolog ve Taraf Gazetesi yazarı Suheyb Öğüt ile evlendi.

2013 yılında barış süreci kapsamında, Ege Bölgesinden Akil insanlar listesine seçildi.

Hilal Kaplan Kitapları

2008 Henüz Özgür Olmadık & Başı Açık Kalbi Kırık Hikayeler(Havva Yılmaz ve Neslihan Akbulut ile)
2011 Türkiye'nin Ölmeyen Babası: Atatürkçü Gençliğin İmkansız Yası
Hilal Kaplan Kimdir? Biyografi Hilal Kaplan Kimdir? Biyografi Biyografistan Hilal Kaplan Hayatı, Hilal Kaplan Biyografi, Hilal Kaplan Kitapları ve hakkında bilgi... Hilal Kaplan , 15 Ağustos 1982 yılında İstanbul’da doğdu. Aslen Çankırılıdır, anne- babası 1970'li yıllarda İstanbul’a taşınan Hilal K... 4.5 5

Hiç yorum yok: