Biyografi Ara

Kürşat Bumin Kimdir? Biyografi

 

Kürşat Bumin Kimdir
Kürşat Bumin, 1947 yılında Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih, Coğrafya Fakültesi Felsefe Bölümü mezunudur.

1972- 1980 yılları arasında Paris'te siyaset felsefesine ilişkin çalışmalar yaptı ve çeşitli dergilerde makaleleri yayınlandı. 10 yıl Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nde öğretim üyeliği görevinde bulundu.

Medya eleştirilerini içeren ''MedyaKronik'' adlı kitabını öğretim görevlisi olarak bulunduğu Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümünde verdiği derslerin hazırlıkları ve notlarıyla meydana gelmiştir.

Kürşat Bumin, halen Yeni Şafak gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır. ''MedyaKronik'' isimli internet sitesinin kurucularındandır. Ayrıca Ali Sirmen ile SkyTürk kanalında bir televizyon programı sunmuştur.

2013  yılında barıl süreci görüşmeleri kapsamında oluşturulan Akil insanlar listesine Karadeniz Bölgesinden seçildi.

Kürşat Bumin, 2013 Haziran ayında, Gezi Parkı olayları destekleyen yazılarından dolayı, Yeni Şafak gazetesinden ayrılmak zorunda kaldı.

Kürşat Bumin Kitapları


1981 Sivil Toplum ve Devlet
1983 Batı’da Devlet ve Çocuk
1986 Demokrasi Arayışında Kent
1997 Okulumuz, Resmi İdeolijimiz ve Politikaya Övgü
1998 MedyaKronik
2002 Hukuksuzluğun Günlüğü
2002 Otoriter Demagoji Farklı Ol, Benim Gibi Ol
Kürşat Bumin Kimdir? Biyografi Kürşat Bumin Kimdir? Biyografi Biyografistan Kürşat Bumin Hayatı, Kürşat Bumin Biyografi, Kürşat Bumin Kitapları ve hakkında bilgi... Kürşat Bumin , 1947 yılında Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih, Coğrafya Fakültesi Felsefe Bölümü mezunu... 4.5 5

Hiç yorum yok: