Biyografi Ara

Leyla Saz Hanım Kimdir? Biyografi

 

Leyla Saz
Leyla Saz Hanım, 1845 yılında İstanbul'da doğdu. Hekim İsmail Paşa'nın kızıdır. Çocukluğunda 7 yıl kadar sarayda bulundu ve Sultan hanımların nedimeliğini yaparak, harem hayatını yakından tanıdı ve bu arada iyi bir eğitim gördü. Sarayda kaldığı dönemde Nikoğos Ağa ve Medeni Aziz Efendi'den aldığı dersler ile Klasik Türk müziği alanında kendini geliştirdi, bestekârlık yeteneğini ilerletti.

Leyla Saz Hanım Besteleri

İki yüze yakın bestesi vardır. Leyla Hanım'ın Bostancı'daki köşkü İstanbul'un işgali yıllarında yandığında bütün eşyaları, şiirlerinin çoğu ve hatıra defterleriyle birlikte bu beste notalarının çoğu da yanmış olmakla birlikte, kalan bestelerin çoğu bugün hala dinlenmektedir. Örnek olarak Hicaz Seni sevda çiçeğim, tac-ı serim verilebilir.
Leyla Saz Hanım Kimdir? Biyografi Leyla Saz Hanım Kimdir? Biyografi Biyografistan Leyla Saz Hanım Hayatı, Leyla Saz Hanım Biyografi, Leyla Saz Hanım hakkında bilgi... Leyla Saz Hanım , 1845 yılında İstanbul'da doğdu. Hekim İsmail Paşa'nın kızıdır. Çocukluğunda 7 yıl kadar sarayda bulundu ve Sulta... 4.5 5

Hiç yorum yok: