Biyografi Ara

Louis Daguerre Kimdir? Biyografi

 

Louis Daguerre Kimdir
Louis-Jacques-Mande Daguerre, 18 Kasım 1787 yılında  Fransa'da doğdu. Mimarlık, tiyatro tasarımı ve manzara resmi üzerine eğitim almıştır. Kendini daha çok tiyatro çizimleri üzerine geliştirmiştir ve tiyato tasarımları konusunda büyük üne kavuşmuş ve 1822 Temmuzunda Paris'te açılan Diorama'yı yaratmıştır.

1837 yılında dünyanın ilk kalıcı fotoğrafını geliştiren Joseph Nicéphore Niépce ile bu buluşundan 2 yıl sonra birlikte çalışmaya başladı. Birlikte dört yıldır çalışmaktaydılar ki Niepce 1833 yılında öldü.

Daguerre, mükemmelleştirdiği dagerreyotipiyi yıllarca süren çalışmalarının ardından 1839 yılında Fransız Bilimler Akademisi ile birlikte 7 Ocak 1839 tarihinde tanıttı. Dönemin Fransız Hükümeti, Daguerre'den bu buluşun patentini isteyerek, buluşu tüm dünyanın serbestçe kullanımına açtılar.

Daguerre ve Niepce'nin oğlu bu buluşun detaylarını tüm dünya ile paylaşmaları karşılığında ölünceye kadar destek aldılar.

Temple Bulvarı'nın Louis Daguerre tarafından 1838'in sonlarında ya da 1839'un başlarında çekilen bu fotoğrafı, bir insana ait ilk fotoğraftır. Kalabalık bir sokağın fotoğrafı olmakla birlikte çekim süresi 10 dakikadan fazla olduğundan, trafiğin akışı fotoğrafta görünmek için fazla hızlı kalmıştır. Tek istisna, ayakkabılarını fotoğrafta görünecek kadar uzun süre cilalatan sol alt köşedeki adamdır.

Louis Daguerre, 10 Temmuz 1851 tarihinde öldü.
Louis Daguerre Kimdir? Biyografi Louis Daguerre Kimdir? Biyografi Biyografistan Louis Daguerre Hayatı, Louis Daguerre Biyografi, Louis Daguerre Hakkında bilgi... Louis-Jacques-Mande Daguerre , 18 Kasım 1787 yılında  Fransa'da doğdu. Mimarlık, tiyatro tasarımı ve manzara resmi üzerine eğitim almı... 4.5 5

Hiç yorum yok: