Melike Öcalan Kimdir? Biyografisi

Melike Öcalan
Melike Öcalan,  19 Kasım 1979 yılında Arnavut bir anne ve Boşnak bir babanın iki çocuğundan biri olarak İstanbul'da doğdu. Yurdaer Doğulu Sanat Merkezi'nde 3 yaşında başladığı bale eğitimine devam ettiği sırada gelen teklifler üzerine ilk reklamı olan Evin yağı reklamını çekti. 

Rama'nın reklamında, içlerinde Danimarkalı ve Hollandalı olmak üzere 375 kız arasından seçildi ve 4 yıl boyunca Rama reklamlarında oynadı. Sonrasında 100'e yakın reklam filminde rol aldı.

İlk sunuculuğunu ise 12 yaşındayken çocuk defilelerinde yapmaya başladı. İpek'in Doğum Günü, Necip Fazıl Kısakürek'in Hayatı, Sağlık Bakanlığı Temiz Eller Kampanyası kısa filmi gibi birçok TRT yapımında rol aldı. 

Henüz 17 yaşındayken kendi hazırladığı programları sunmaya başladı ve uzun soluklu, çok başarılı televizyon programlarına imza attı. Akademi Kenter'de oyunculuk eğitimi alarak çok arzu ettiği tiyatro sahnelerine de adım attı.

Filmografisi

2014 Gulyabani - Aslı

2012 Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam - Mihrişah Sultan
2010 Kukuriku - Kadın Krallığı - Perihan
2009 Kahve Bahane - Aslı
2007 Kelebek Çıkmazı - Şeyda
2007 Kaptan - Pelin
2006-2008 Doktorlar
2005 Ev Hapsi - Dilek
2002 Reyting Hamdi
2000 Üvey Baba - Avukat Özlem
1998 Karambol Kamil
1998 Erguvan Yılları - Ayfer
Previous
Next Post »