Biyografi Ara

Neil Armstrong Kimdir? Biyografi

 

Neil Armstrong Hayatı
Neil Armstrong, 5 Ağustos 1930'da Wapakoneta, Ohio'da doğdu. İlk ve orta öğrenimi sırasında izcilik yaptı. Purdue Üniversitesi'nde havacılık ve uzay mühendisliği okudu.

Kore üzerinde Amerikan Deniz Kuvvetleri pilotu olarak 78 saat uçuş yaptı. 1956 yılında evlendi, eşinden üç çocuğu oldu. ABD uzay programına astronot olarak katılmak için başvurdu, denemelerden başarıyla geçti. Gemini 8 uçuşuyla ilk kez uzaya gitti. 20 Temmuz 1969 tarihinde Apollo 11 ile yaptığı ay yolculuğunda aya ilk ayak basan insan oldu.

Ay üzerinde yaptığı yürüyüşte ilk söylediği ve tarihe geçen cümle şudur: Bir insan için küçük, insanlık için dev bir adım. That's one small step for [a] man, one giant leap for mankind. orijinal ses kaydı - .wav 260 kb

Bu cümlede "bir" (İngilizce: "a") kelimesi duyulmaz, Armstrong konuşurken unutmuş veya parazit nedeniyle silinmiş olabilir.

Armstrong 1971 yılında NASA'dan ayrılarak Cincinnati Üniversitesi'nde çalışmaya başladı. 1979 yılına kadar uzay mühendisliği bölümünde profesör olarak çalışmıştır. 1985'ten 1986'ya kadar Uluslararası Uzay Komisyonu'nda hizmet vermiştir. 1986 yılında Challenger kazasının araştırma komisyonuna başkan yardımcısı olarak atandı.

7 Ağustos 2012 tarihinde tıkanan kalp damarlarının açılması için ameliyat olan Neil Armstrong, 25 Ağustos 2012 tarihinde öldü.
Neil Armstrong Kimdir? Biyografi Neil Armstrong Kimdir? Biyografi Biyografistan Neil Armstrong Hayatı, Neil Armstrong Biyografi, Neil Armstrong Hakkında bilgi... Neil Armstrong , 5 Ağustos 1930'da Wapakoneta, Ohio'da doğdu. İlk ve orta öğrenimi sırasında izcilik yaptı. Purdue Üniversitesi... 4.5 5

Hiç yorum yok: