Nil Erkoçlar Kimdir? Biyografisi

Rüzgar Erkoçlar
Nil (Rüzgar) Erkoçlar 26 Mart 1986 yılında İstanbul'da doğdu. Suadiye Lisesi'nden 2002 yılında mezun olan Erkoçlar, TÜRVAK'da Sinema Oyunculuğu okudu. ICON TALENT'da bağlı olan Nil Erkoçlar, 10 yaşından beri tv dünyasında çeşitli projelerde yer almıştır.

Nil Erkoçlar, ilk olarak Hülya Avşar ile Molped rekamı ile televizyonda görünen oyuncu daha sonra dizi projeleriyle ekranda göründü. Sırasıyla Seni Yaşatacağım, Bütün Çocuklarım, Emret Komutanım, Üvey Aile, Elif, Maskeli Balo ve Çakıl Taşları gibi dizilerde rol aldı.

Sine Show adlı programında sunuculuğunu üstlendi ve son olarak Cem Yılmaz ile Türk Telekom şirketinin reklamında oynadı. Son olarak Yamak Ahmet dizide Anna karakterini canlandırdı.

2013 yılında cinsiyet değiştirerek erkek olan Nil Erkoçlar, bu tarihten sonra Rüzgar ismini kullanmaya başlamıştır. Bu kararı nedeniyle birçok eleştiriye maruz kalan Erkoçlar, bu tarihten sonra oyunculuğu da bıraktı.
Nil Erkoçlar

Filmografisi

2012 Yamak Ahmet - Anna
2010 Çakıl Taşları - Zeynep
2009 Maskeli Balo - Zehra
2009 Hesaplaşma - Defne
2008 Elif - Yağmur
2008 Üvey Aile - Özlem Orakçı
2006 Emrek Komunatım : Şahmat - Fato
2005 Emret Komutanım - Fato
2004 Bütün Çocuklarım - Irmak Kıroğlu
2003 Seni Yaşatacağım - Özlem
Previous
Next Post »