Nuri Sesigüzel Kimdir? Biyografisi

Nuri Sesigüzel
Nuri Sesigüzel (Nuri Kaçtaş), 1943 yılında Birecik-Şanlıurfa'da doğdu. 13 yaşında çok sevdiği Halk müziğine gönül verdi. 14 yaşında saz çalmaya başladı. 

Nuri Sesigüzel, 1961 yılında İstanbul Radyosunun açmış olduğu sınavları kazandı ve Radyo sanatçısı olarak profesyonel sanat hayatına baladı. Plak şirketlerinin ilgisini çekince, 300'ü aşkın plak doldurdu. 1963 yılında sinemaya başladı. Se** filmleri furyasına kadar çeşitli filmlerde rol aldı.




Filmografisi

1977 Bir Yiğit Gurbete Gitse
1975 Deli Deli Tepeli
1975 Bahtı Kara Yarim - Ahmet
1974 
Başa Gelen Çekilir - Selim
1973 Züleyha - Ali
1970 Günahımı Çekeceksin
1970 Kaderin Oyunu - Murat
1970 Ham Meyva - Ömer
1969 Bir Aşk Türküsü

1969 Dost Hançeri 
1969 Gelin Ayşem
1969 Kendi Düşen Ağlamaz
1969 Mahallenin Namusu
1969 Mezarımı Taştan Oyun
1969 Tütüncü Kız Emine
1969 Vatan Borcu 
1969 Gül Ayşe
1968 Kara Sevda
1968 Yayla Kartalı
1968 Kara Yazım
1968 Yaşamak Haram Oldu
1968 Mezarım Mermerden Olsun
1967 Acı Türkü
1967 Garipler Sokağı
1967 Acı Tutku
1967 Aşkınla Divaneyim
1966 Seher Vakti
1966 Kara Tren
1966 Fabrikanın Şoförü
1966 Geceler Yarim Oldu
1966 Kartal Yavrusu Hamido
1966 Burçak Tarlası
1965 Ağlayan Gözler
1964 Fabrikanın Gülü
1953 Kara Yılan
Previous
Next Post »