Ortans Kıvanç Kimdir? Biyofrafisi

Ortans Kıvanç
Ortans Kıvanç, 3 Nisan 1948 yılında doğdu. Bir dönem Şehir Tiyatroları kadrosunda yer alan sanatçı Ortans Kıvanç, Hamdi Alkan Tiyatrosu, Abdullah Şahin Tiyatrosu, Münir Özkul Tiyatrosu, Sadri Alışık Tiyatrosu gibi topluluklar da çalıştı. 

Ortans Kıvanç, 1993 yılından sonra sinema ve dizi filmlerde de rol almaya başladı. Şevket Altuğ'un oynadığı Süper Baba dizisi, En Som Babalar Duyar ve 6 Mantı gibi dizilerde rol aldı.




Filmografisi 

2012-2013 6 Mantı
2011 Karımın Dediği Dedik Çaldığı Kontrbas - Ortans İşler
2009 Papatyam - Eleni Hanım

2009 Olacak O Kadar
2008 Yaban Gülü
2008 Komedi Türk
2007-2010Arka Sıradakiler - Ayşe
2006 Güldünya
2005 Kaynana Semira
2005 Afacanlar Kampı

2005 Beşinci Boyut
2004 En İyi Arkadaşım

2003 Hayat Bilgisi - Babaanne
2002 Çocuklar Duymasın - Münevver

2002 Sır Kapısı
2002 Reyting Hamdi
2002-2003 En Son Babalar Duyar - Sevinç Pırlanta
1999 Ayrılsak da Beraberiz
1995 Zıpçıktı - Öğretmen

1994 Kızımı Arıyorum
1994 Bay Kamber - Şadiye
1993 Yaz Evi - Reyhan

1993 Yanlış Adres - Münevver
1993 Süper Baba - Saniye
1993 Rabia - Rabia'nın Annesi
Previous
Next Post »