Biyografi Ara

Otto Lilienthal Kimdir? Biyografi

 

Otto Lilienthal
Otto Lilienthal, 23 Mayıs 1848 yılında Anklam şehrinde doğdu. Potsdam'daki ticaret okulunu ve Berlin Ticaret Akademisi'ni bitirdikten sonra kanat çırpan uçak modelleri ve kanatlı planörlerle deneyler yaptı.

Kuşların uçuşu üzerine yazdığı "Der Vogelflug als Grundlage der Fliegekunst" (1889 Uçma Sanatının Temelleri: Kuş Uçuşu) adlı kitap ve uçan makineler hakkındaki makaleleri havacılık alanındaki temel çalışmalar olarak tanındı.

Lichterfelde yakınlarındaki yapay bir tepeden kendisinin tasarımladığı tek ve çift kanatlı planörlerle iki binden çok uçuş gerçekleştirdi. 9 Ağustos 1896'daki bir uçuşunda planörünün Almanya'da Rhinow yakınlarında bulunan Stölln'de 17 m yükseklikten düşerek yere çakılması sonucu omurgasını kıran Otto Lilienthal, ertesi gün 10 Ağustos 1896 tarihinde Berlin'de öldü.

Son sözleri "Kleine Opfer müssen gebracht werden!" ("Küçük fedakarlıklar yapılmalıdır!") oldu. Lankwitz halk mezarlığında özel hazırlanmış bir kabre gömüldü.

Lilienthal'in çalışması Wright Kardeşler tarafından yakından takip ediliyordu. Daha sonraları insanlı uçuş konusundaki çalışmaları için Lilienhtal'in önemli bir motivasyon ve ilham kaynağı olduğunu belirtmişlerdir. Ancak Wright Kardeşler iki mevsimlik planörcülükten sonra Lilienthal'in havacılık bilgisini bırakmış kendi inşa ettikleri rüzgar tünelinde kendi verilerini elde etmeye yönelmişlerdir.
Otto Lilienthal Kimdir? Biyografi Otto Lilienthal Kimdir? Biyografi Biyografistan Otto Lilienthal Hayatı, Otto Lilienthal Biyografi, Otto Lilienthal Hakkında bilgi... Otto Lilienthal , 23 Mayıs 1848 yılında Anklam şehrinde doğdu. Potsdam'daki ticaret okulunu ve Berlin Ticaret Akademisi'ni bitirdi... 4.5 5

Hiç yorum yok: