Özge Ulusoy Kimdir? Biyografisi

Özge Ulusoy
Özge Ulusoy, 28 Ekim 1982 yılında Ankara'da doğdu. Ailesi İzmirlidir. Annesi Armağan Ulusoy Ankara'da bir zamanlar ilçe belediye başkanlığı yapmıştır, babası Haydar Ulusoy ise emekli askeri hakim albaydır.. 

Özge Ulusoy, ilkokuldan sonra Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Klasik Bale Bölümünde ortaokul ve liseyi okumuştur. Üniversitenin de iki senesini burada okuduktan sonra İstanbul'a giderek Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'na geçti.


Sonra son senesinde sınıf atlayarak Klasik Bale Bölümü'nden mezun oldu. Daha sonra 2005 yılında Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Yonetimi Bölümü'nde de okuyarak 2007 yılında mezun oldu.

2001 yılında “Elite Model Look” adli güzellik yarışmasında üçüncü oldu. 2003 yılında Miss Turkey 2003 (Türkiye Güzellik Kraliçesi Yarışması)’da ikinci olmuştur. 
Aynı yıl Panama’da yapılan Kâinat Güzellik Yarışması'nda (Miss Universe) Türkiye'yi temsil etti. 

Özge Ulusoy, Cengiz Abazoğlu defilesi ile mankenliğe başladı. Daha sonra Uğurkan Erez ile tanıştı ve onun ajansına geçti. Modacılardan Yıldırım Mayruk, Cemil İpekçi, Hakan Yıldırım, Cengiz Abazoğlu ve Gamze Saraçoğlu gibi; firmalardan ise Beymen, Vakko, İpekyol, Roman, Mavi Jeans, Mudo, Harvey Nichols ve Mango gibi firmalar adına defilelere çıkmıştır.

2006'de Arka Sokaklar adlı polisiye dizisinin ilk sezonunda rol aldı. 2007'de Fox TV kanalında yayınlanan 
''Senin Uğruna'' dizisinde Rafet El Roman ile oynadı. Ardından 2008 yılında Arka Sokaklar dizisine tekrar döndü. 2010 yılında Star TV'nin Ateşe Yürümek adlı dizisinde rol aldı.

2011 yılında ise ilk sinema filmi olan 
''Kutsal Damacana: Dracoola''da başrolde oynadı.

Survivor Ünlüler-Gönüllüler adlı yarışmada Ünlüler Grubu'nda 2 Nisan 2011 tarihinden 6 Haziran 2011 tarihine kadar Dominik Cumhuriyeti'nde yarışmış ve yarışmaya beşinci olarak veda etmiştir. Hemen ardından 
''Bugün Ne Giysem?'' yarışmasında yarışmacıları podyuma hazırlama işini üstlendi.

Özge Ulusoy katıldığı, 2011 yılının yazında başlayan 
''Yok Böyle Dans'' yarışmasının finali 9 Ocak 2012 tarihinde yapıldı ve birinciliği kazandı.

Özge Ulusoy, 4 Haziran 2010 tarihinde Yapımcı Ferruh Taşdemir ile evlendi. 29 temmuz 2010 tarihinde boşandılar.

Filmografisi


2013 Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda
2012 Türk'ün Uzayla İmtihanı - Alev
2011 Kutsal Damacana: Dracoola - Demet
2010 Ateşe Yürümek - Rüya
2009 Ev
2008 Dilek Ağacı - Şeytan
2007 Senin Uğruna - Burçak
2006-2008 Arka Sokaklar - Yeliz
Previous
Next Post »