Biyografi Ara

Paul Ehrlich Kimdir? Biyografi

 

Paul Ehrlich
Paul Ehrlich, 14 Mart 1854 yılında Prusya Krallığında Strehlen'de doğdu. Stasbourg, Freiburg ve Leipzig üniversitelerinde öğrenim gördü. 1878 yılında tıp öğrenimini tamamladı. Mezuniyetinden sonra kimyanın ve bakterilerin tıp üzerine etiklerini araştırmaya başladı. Bir çok hastalığın asıl sebebinin bakteriler olduğunu biliyordu.

Bakterileri salgıladığı toksinlerin insan vücuduna verdiği zararları araştırdı ve bunun üzerine antitoksinler üzerinde çalışmalara başladı. Hayvanlar üzerinde yaptığı çalışmalarda; hayvan vücuduna verilen zehirden sonra, hayvanın kendi doğal savunma mekanizması ile bu zehre karşı panzehir ürettiğini gözlemledi. Bu yöntemin insanlar üzerindeki etkilerini incelemek istedi. Hayvanların ürettiği antitoksitlerin insanlara ne gibi faydalar sağlayabileceğini araştırmaya başladı.

1906 yılından itibaren, Frankfurt'taki Speyer Deneysel Tedavi Enstitüsü'nde çalışmaları desteklenmeye başlandı. Difteriye karşı bağışıklık kazanmada at serumunun etkileri incelendi ve olumlu sonuçlar verdiği gözlemlendi.

1878 yılında Mast hücrelerini ilk kez Ehrlich tanımlamış, başta difteri olmak üzere birçok hastalığın tedavisi üzerine çalışmalar yapmıştır. Kemoterapinin öncüsü sayılmaktadır.

Almanya'da, adına Paul Ehrlich Enstitüsü (PEI) kurulmuştur. Personel sayısı yaklaşık 200 civarındadır. Ayrıca, adına bir de Paul Ehrlich Tıp Ödülü düzenlenmektedir.
Paul Ehrlich Kimdir? Biyografi Paul Ehrlich Kimdir? Biyografi Biyografistan Paul Ehrlich Hayatı, Paul Ehrlich Biyografi, Paul Ehrlich Hakkında bilgi... Paul Ehrlich , 14 Mart 1854 yılında Prusya Krallığında Strehlen'de doğdu. Stasbourg, Freiburg ve Leipzig üniversitelerinde öğrenim gö... 4.5 5

Hiç yorum yok: