Biyografi Ara

Robert Wilhelm Bunsen Kimdir? Biyografi

 

Robert Bunsen
Robert Wilhelm Bunsen, 31 Mart 1812 yılında Holzminden'de doğdu. özellikle mineralojik ve analitik kimya üzerine çalışmış Alman kimyagerdir.

Gustav Robert Kirchoff ile beraber sezyum ve rubidyum elementlerini keşfetmiş, ısıtılan elementlerin emisyon spektrumlarını incelemiş ve spektral analizi bulmuştur. Fotokimya'ya öncülük eden Bunsen, bir deney esnasında koruyucu gözlük kullanmadığı için bir gözünü kaybetmiştir.

Bunsen, elektrik akımının üç boyutlu analizini yapmıştır. Bu yöntemle çalışmalarına önemli veriler katmış, matematik ve fiziği bir araya getiren çalışmaları yayınlanmış; bir yandan astronomide yeni bir çağ başlatmış ve Berlin Üniversitesi'nde Matematiksel Fizik Koltuğu'na oturmuştur. Laboratuvar asistanı Peter Desega ondan sonra, onun çalışmalarını kullanarak ''Bunsen Brülörü'' denilen aparatı geliştirmiştir.

Robert Wilhelm Bunsen, 18 Ağustos 1899 tarihinde öldü.
Robert Wilhelm Bunsen Kimdir? Biyografi Robert Wilhelm Bunsen Kimdir? Biyografi Biyografistan Robert Wilhelm Bunsen Hayatı, Robert Wilhelm Bunsen Biyografi, Robert Wilhelm Bunsen Hakkında bilgi... Robert Wilhelm Bunsen , 31 Mart 1812 yılında Holzminden'de doğdu. özellikle mineralojik ve analitik kimya üzerine çalışmış Alman kimya... 4.5 5

Hiç yorum yok: