Biyografi Ara

Rüştü Erata Kimdir? Biyografi

 

Rüştü Erata
Rüştü Erata, 26 Haziran 1957 yılında Balıkesir'de doğdu. 1987’de, TRT’nin açtığı bir dizi sınav ve kursun ardından seslendirme sanatçılığına başladı; bugüne dek sayısız sinema filmi, çizgi film, dizi ve belgesele ses verdi.

1988’de, TRT’nin çocuklara yönelik “Atölye TV” adlı yaratıcı eğitim dizisini sunarak televizyon ekranıyla tanıştı. Bir yıl sonra, yine bir dizi sınav ve kursun ardından “TRT Spikeri” oldu, Antalya Radyosu’nda görev aldı.

Rüştü Erata, “Özel Televizyonculuk Dönemi”nin başlamasıyla, yurt dışından yayın yapan Magic Box Star-1, Mega 10 ve Kanal 6’nın ilk yıllarında haber spikerliği yaptı. Yurda döndükten sonra, Power FM Radyosu ile yeniden Kanal 6, NTV ve Kanal D, bir kez daha NTV ve son olarak da Kral TV’de “Redaktör Haber Spikeri” olarak çalıştı.

2002’den sonra “Dil Bilinci ve Eğitimi” konularındaki çalışmalarını yoğunlaştıran ve günümüze dek onlarca ilköğretim okulu, lise ve üniversitede ücretsiz “Dil Bilinci” seminerleri veren Rüştü Erata’nın, 2004’te yayımlanan “Sachmalama Türkçe de Neymiş” ve 2010’da yayımlanan “Türkçe Konuşmanın Püf Noktaları” adlı iki kitabı bulunuyor.

2002’den beri çeşitli özel kurslarda “Doğru-Güzel-Etkili Türkçe Konuşma” ve “Spikerlik-Sunuculuk” eğitimi, 2007-2009 döneminde Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde “Radyo Televizyon Sunuculuğu” dersini veren Rüştü Erata, 2008’den beri Yeditepe Üniversitesi Çeviribilim Bölümü’nde “Doğru-Güzel-Etkili Türkçe Konuşma – Turkish Diction” dersinin öğretim görevlisi olarak çalışıyor.

Rüştü Erata, spikerliği bıraktığından beri, seçkin kuruluşların tören vb etkinliklerinin sunuculuğunu da üstleniyor.
Rüştü Erata Kimdir? Biyografi Rüştü Erata Kimdir? Biyografi Biyografistan Rüştü Erata , 26 Haziran 1957 yılında Balıkesir'de doğdu. 1987’de, TRT’nin açtığı bir dizi sınav ve kursun ardından seslendirme sanatç... 4.5 5

Hiç yorum yok: