Biyografi Ara

Stefan Bergman Kimdir? Biyografi

 

Stefan Bergman
Stefan Bergman, 5 Mayıs 1895 yılında Polonya'da doğdu. Katkıda bulunduğu alanların başlıcaları karmaşık analiz ve diferansiyel denklemlerdir.

1921'de Berlin Üniversitesi’nde hocası Richard von Mises’in danışmanlığı altında Fourier Analizi üzerine yazdığı teziyle doktorasını almıştır. 1922′de bulduğu çekirdek fonksiyonu ve tanımladığı uzay ismine atfedilerek Bergman uzayı ve Bergman çekirdeği adını almıştır.

Yahudi olmasından dolayı gördüğü baskıyla Berlin Üniversitesi’ndeki görevini 1933'te bırakıp 1939 yılına kadar Rusya'nın değişik yerlerinde çalışmıştır. Kısa bir süreliğine Paris’e geçmiş ve 1939′da hayatının sonuna kadar kalacağı ABD’ye göçmüştür.

Stefan Bergman’ın karısının vasiyeti üzerine Bergman’ın çalışmalarının anısına AMS tarafından Stefan Bergman Ödülü verilmektedir. Ödül AMS’nin belirlediği bir komite tarafından aşağıdaki çalışmalar gözetilerek verilmektedir.

Çekirdek fonksiyonu teorisi ve gerçel ve karmaşık analizdeki uygulamalarına; veya Bergman operatörünü kullanan eliptik tip kısmi diferansiyel denklemlerdeki fonksiyon teorisi metodları.

Stefan Bergman, 6 Haziran 1977 tarihinde öldü
Stefan Bergman Kimdir? Biyografi Stefan Bergman Kimdir? Biyografi Biyografistan Stefan Bergman Hayatı, Stefan Bergman Biyografi, Stefan Bergman Hakkında bilgi... Stefan Bergman , 5 Mayıs 1895 yılında Polonya'da doğdu. Katkıda bulunduğu alanların başlıcaları karmaşık analiz ve diferansiyel denkle... 4.5 5

Hiç yorum yok: