Biyografi Ara

Şükran Ay Kimdir? Biyografisi

 

Şükran Ay Kimdir
Şükran Ay, 25 Şubat 1931 yılında  Manav bir baba ve Tekel İşçisi bir annenin çocuğu olarak dünyaya geldi. 1953 yılında Turan Turanlı ile evlendi. Bu evlilikten Savaş Ay ve Işıl Ay adında iki çocuk sahibi oldu.

Müzik dünyasının 70'li yıllardaki divalarından ve Savaş Ay'ın annesi Şükran Ay, hayatını kaybetti. Hasan-Nimet Çekinmez’in mutlu evliliğinden doğan Şükran Ay; 22. ve 23. taş mekteplerde okudu. Sesi de bu yıllarda keşfedildi.

İlk müzik derslerini Necati Başaner’den alan Şükran Ay; Eminönü Halk Eğitim Merkezi’nde Sadi Yener Ataman’ın kurduğu koroya katılıp, radyo sınavlarına girdi ve kazandı. Ancak Başaner’in karşı çıkması üzerine yeniden Üsküdar Musiki Cemiyeti’ne döndü. Babası ve hafız olan halası müzikle ilgilenmesine karşı çıksa da o annesinin desteğiyle müziğe olan aşkından hiç vazgeçmedi.

İki yıllık eğitimden sonra ilk kez Kazablanca’da sahneye adım attı ve kısa sürede tanınarak turnelerin aranılan isimlerinden oldu.

Babasının kendisine eşlik ettiği bu turneler sırasında illüzyonist Turan Turanlı’yla tanıştı. Kısa sürede evlendiler ve bir yıl içinde de bir oğulları oldu.

İzmir Fuarı’nın da aranılan sanatçılarından biri olan Şükran Ay; Göl Gazinosu, Akasyalar gibi gazinoların önünde uzun kuyruklar oluşmasına sebep oluyordu..

Yetmişli yılların ortalarına kadar aktif sanat hayatını sürdüren ses sanatçısı; daima sevilir, saygı duyulur bir sanatkar olmayı başardı.

Şükran Ay, 23 Kasım 2011 tarihinde yaşamını yitirdi ve cenazesi ertesi gün Fatih Camîi'nde kılınan cenaze namazının ardından Topkapı Çamlık Mezarlığı'na defnedildi.
Şükran Ay Kimdir? Biyografisi Şükran Ay Kimdir? Biyografisi Biyografistan Şükran Ay , 25 Şubat 1931 yılında  Manav bir baba ve Tekel İşçisi bir annenin çocuğu olarak dünyaya geldi. 1953 yılında Turan Turanlı ile ... 4.5 5

Hiç yorum yok: