Biyografi Ara

Suzan Sabancı Kimdir? Biyografi

 

Suzan Sabancı
Suzan Sabancı Dinçer, 1965 yılında doğdu. Erol Sabancı kızıdır. Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi'dir. 1986 yılında bankacılık sektörü ile iş yaşamına başlayan Suzan Sabancı, 1989 yılından itibaren Akbank’ta görev almıştır.

Suzan Sabancı Dinçer, Institute of International Finance Yönetim Kurulu Üyesi ve Gelişmekte Olan Ülkeler Danışma Kurulu Üyesi, National Bank of Kuwait Uluslararası Danışma Kurulu Üyesi ve Blackstone Uluslararası Danışma Kurulu Üyesi’dir.

Sabancı Dinçer, küresel ve yerel ekonomik gelişmeler ve bunların Türkiye için stratejik çıkarımlarını tartışarak değerlendirmelerde bulunmak amacıyla oluşturulan Akbank Uluslararası Danışma Kurulu'nun kurulmasına öncülük etmiştir. Aynı zamanda, Chatham House Mütevelli Heyeti’nde görev almaktadır ve DEİK Türk-İngiliz İş Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı’dır.

Birleşik Krallık ve Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve güçlendirilmesinde gösterdiği aktif ve etkili katkılardan dolayı Suzan Sabancı Dinçer’e 2012 yılında, Kraliçe II. Elizabeth adına “Britanya İmparatorluğu Onursal Mükemmeliyet Önderliği (Commander of the Most Excellent Order of the British Empire-CBE) nişanı verilmiştir.

Suzan Sabancı Dinçer, Global İlişkiler Forumu Yönetim Kurulu Üyeliği, Forum İstanbul Onursal Danışma Kurulu Üyeliği ve TÜSİAD Üyeliği görevlerini yürütmektedir. Aynı zamanda İstanbul Lüksemburg Fahri Konsolosu’dur.

Başta kültür-sanat, eğitim, girişimcilik ve çevre konuları olmak üzere, sosyal sorumluluk alanında da birçok sorumluluk üstlenen Suzan Sabancı Dinçer, The Prince’s Charities Danışma Kurulu Üyeliği, Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyeliği, Endeavor Türkiye Kurucu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Üyeliği ve Akbank Sanat Danışma Kurulu Üyeliği görevlerini yürütmektedir.

Suzan Sabancı Dinçer liderliğinde, Akbank Türkiye’de mevduat bankaları arasında GRI (Global Reporting Inititative) standardında hazırlanan ilk Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınlamıştır. Ayrıca Karbon Saydamlık Projesi'nin Türkiye'de hayata geçirilmesine destek olarak bu alanda öncü bir rol üstlenmiştir.

Suzan Sabancı Dinçer, lisans öğrenimini İngiltere'deki Richmond College'da Finans üzerine yapmıştır. Ayrıca ABD'de Boston Üniversitesi'nden işletme dalında lisans üstü (MBA) dereceye sahiptir.

Suzan Sabancı Dinçer, Haluk Dinçer ile evli ve 2 çocuk annesidir.
Suzan Sabancı Kimdir? Biyografi Suzan Sabancı Kimdir? Biyografi Biyografistan Suzan Sabancı Hayatı, Suzan Sabancı Biyografi, Suzan Sabancı hakkında bilgi... Suzan Sabancı Dinçer , 1965 yılında doğdu.  Erol Sabancı  kızıdır. Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi'dir. 1986 yılında b... 4.5 5

Hiç yorum yok: