Biyografi Ara

Tarhan Erdem Kimdir? Biyografi

 

Tarhan Erdem
Tarhan Erdem, 1933 yılında Bartın'ın Kurucaşile ilçesinde doğdu. İlkokulu ve orta okulu Bartın’da bitirdi. Kayseri’de Liseyi bitirdikten sonra 1959 yılında İTÜ İnşaat Mühendisliği Fakültesi'nden mezun oldu.

1959-1995 yılları arasında T.Şeker Fabrikaları, Milli Savunma Bakanlığı Enfrastrüktür Tesislerinde mühendislik, Cam Elyaf Sanayi, Milliyet Gazetesi ve Doğan Şirketler Grubu'nda proje ve kontrol mühendisliği, genel müdürlük ve genel koordinatörlük görevlerinde bulundu.1987 yılında KONDA Araştırma ve Danışmanlık Ltd. Şirketini kurdu. Yaptığı kamuoyu araştırmalarıyla Türk siyasetine ışık tuttu. Bilhassa yaptıkları seçim anketleriyle gündeme sık sık geldi.

1953 yılında CHP'ye kaydoldu. Ocak yönetim kurulu üyeliğinden, 1967-1968 yılları arası yaptığı genel sekreterliğe kadar hemen bütün görevlerde çalıştı.

1977 yılında CHP'den İstanbul Milletvekili seçildi, 1977 Haziranında güvenoyu almayan Ecevit Hükümeti'nde 1 ay Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yaptı. ANAP İzmir eski milletvekili ve TBMM Başkanlarından İsmet Kaya Erdem'in kardeşidir.

Öğrenci dernekleri ve meslek odalarında yönetim kurulu üyeliği ve Türk Devrim Ocakları genel başkanlığı yapmıştır. Uzun yıllar Radikal gazetesinde köşe yazarlığı yapan Taha Erdem, Kürt sorununun barışçıl yollardan çözülmesinden yana.

Tarhan Erdem, 2007 yılından beri Radikal Gazetesi köşe yazarlığı yapmaktadır ve halen KONDA Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

Tarhan Erdem, evli ve 2 çocuğu vardır.

Tarhan Erdem Kitapları

Halkevleri
Nisbi Temsil Nedir ?
80'leri Karşılarken
Anayasa ve Seçim Kanunları
İstanbul 1969 İl Kongresi Tutanağı
Üye Kayıtlarının Birleştirilmesi
Tıkanan Siyaset
Kapana Sıkışanlara
Anayasalar ve Belgeler 1876 - 2012
Oy Aldılar Seçilemediler
Tarhan Erdem Kimdir? Biyografi Tarhan Erdem Kimdir? Biyografi Biyografistan Tarhan Erdem Hayatı, Tarhan Erdem Biyografi, Tarhan Erdem Kitapları ve hakkında bilgi... Tarhan Erdem , 1933 yılında Bartın'ın Kurucaşile ilçesinde doğdu. İlkokulu ve orta okulu Bartın’da bitirdi. Kayseri’de Liseyi bitirdik... 4.5 5

Hiç yorum yok: