Tolga Savacı Kimdir? Biyografisi

Tolga Savacı
Tolga Savacı, 6 Mayıs 1963 yılında İstanbul’da doğdu. Ablası eski mankenlerden Sibel Savacı'dır. Fransız Kolejini bitirdi. 1983 yılında mankenlik eğitimi almak için İtalya'ya gitti. 2 yıl İtalya, Almanya, Fransa'da mankenlik yaptı, su topu oynadı.

1985 yılında ilk çevirdiği filimde "Arzu" adında bir filmde Banu Alkan ile rol aldı. Ardından Hülya Avşar ile birlikte "Tapılacak Kadın" ve "Sekreter" filmlerinde oynadı. Gençliğinde bir ara motosiklet yarışçılığı yaptı.


Tolga Savacı, Aylin Livaneli ile birlikte 1992-1993 döneminde show tv'de 
''coke n roll'' adında bir müzik programı sundular.

Ayrıldığı eşi Özlem İbrahimoğlu ile birlikte Dalyan’da iki yıl 
''Kano'' adında bir butik otel işletti.

Tolga Savacı, son zamanlarda gününü Ablası Sibel Savacı
'nın sahibi olduğu Kadıköy Bahariye caddesindeki A'la Restaurant’ta geçiriyor. Restoranın mutfağından işletmesine kadar her şeyiyle ilgilenen Tolga Savacı, kimi zaman da önlüğü giyip arkadaşlarına yemek yapıyor.

Birçok sinema filminde oynayan Tolga Savacı televizyon dizilerinde de oynadı.

Tolga Savacı, 1993 yılında Aylin Livaneli ile evlendi. 2 yıl kadar süren evlilikleri 1995 yılında son erdi. Daha sonra 2006 yılında Özlem İbrahimoğlu ile evlendi. 2007 yılında Atilla adında bir çocukları oldu. 2009 yılında boşandılar.


Filmografisi


2010 Kızım Nerede - Bahadır
2009 Dersimiz Atatürk - Mert'in Babası
2008 Kırmızı Işık - Serdar
2006 Aşkın Dansı - Sevgi Emektir - Barış
2004 Omuz Omuza - Murat Gültekin
2004 En İyi Arkadaşım - Tolga
2002 Berivan - Fikret
2000 Aşk Hırsızı - Tolga
1999 Sen Allahın Bir Lutfusun - Yusuf
1997 Yasemin
1997 Sevda Rüzgarları
1995 Gölge Çiçeği - Ahmet
1994 Sevginin Gücü (2)
1994 Kurtlar Sofrası
1993 Barışta Savaşanlar
1990 Çiçekler Boy Verince - Oktay
1990 Yeşil Bir Dünya - Tolga
1990 Yalnızlar - Ahmet
1990 Fatih-Harbiye - Şinasi
1990 Ahu Gözlüm - Murat Bereket
1989 Samanyolu - Nejat
1988 Sen Ve Ben - Mehmet
1988 Kurtlar Geceyi Sever - Murat
1988 Gazeteci Kız
1988 Canım
1987 Sevgiye Hasret - Doktor Cengiz
1987 Işıkta Kaybolanlar / İbret - Tolga
1986 Sıcak Yatak - Kenan
1986 Seviyorum - Tolga
1985 Tapılacak Kadın - Ahmet
1985 Sekreter - Erkut
1985 Arzu - Cezmi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder