Tuncer Salman Kimdir? Biyografisi

Tuncer Salman
Tuncer Salman, 1965 yılında Uşak ilinin Ulubey ilçesinde doğdu.

1990'da Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Oyunculuğu Ana Sanat Dalı bölümünden mezun oldu. Bir yıl Ankara Devlet Tiyatrosu'nda çalıştı. 1993-2001 yılları arasında Antalya Devlet Tiyatrosu Müdürlüğünde çalıştı.

Tuncer Salman, 2002 yılından itibaren Bursa Devlet Tiyatrosu'nda çalışmaya başladı. Tiyatro aktörlüğünün yanı sıra bir çok sinema, televizyon çalışmaları da yapmaktadır.

Tuncer Salman, 1997 yılında Azerbaycanlı yönetmen Namık Agayev ile birlikte OL Tiyatrosu'nu kurdu. Tiyatronun ilk projesi olarak "Hoşgeldin Nazım" adlı oyun sahnelendi. Daha sonra Richard Bach'ın aynı adlı kitabından uyarlanan Martı adlı tiyatro oyununu sergiledi.

Filmografisi

2012 Kötü Yol - Fikret
2011 Kurtuluş Son Durak - Adnan
2010 Bitmeyen Şarkı - Servet
2007-2008 Annem - Mehmet Eğilmez
2006 Hokkabaz - Aslan Türksönmez

2005 Son Osmanlı
2005 Saklambaç - Satılmış
2005 Organize İşler - Tugay Selimoğlu
2005 Düşler ve Gerçekler
2003 Vizontele Tuuba - Ahmet

2003 Gelin - Selman
2002 Vaka-i Zaptiye - Hilmi
2002 Beşik Kertmesi - Muhtar
2000 Vizontele - Ahmet

1992 Emret Muhtarım
1992 Emret Bakanım

Tiyatro

Bu Başka Dizi
Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz
Töre
Peynirli Yumurta
Çığ
Hamlet
Kadı
Taziye
Mahmud ile Yezida
Geyikler Lanetler
Haneler
Danton'un Ölümü
Misafir
Abdülcanbaz
Batakhane Güzeli
Previous
Next Post »