Biyografi Ara

Vedat Bilgin Kimdir? Biyografi

 

Vedat Bilgin Kimdir
Vedat Bilgin, 1954 yılında Bayburt'un Aydıntepe ilçesinde doğdu. İlköğrenimini, Bayburt'ta tamamladıktan sonra, 1974 yılında girdiği Ankara Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi’ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde yüksek lisans ve doktorasını yaptı.

Üniversite öğrenciliği sırasında ''Genç Arkadaş'' isimli dergisini çıkaran Vedat Bilgin, 1982 yılında Konya Selçuk Üniversitesi’ne asistan olarak gitti. 1984 yılında Ankara Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı.1995 yılında İngiltere’de York Üniversitesi’nde post-doktora çalışması yaptı.

Vedat Bilgin, 2000 yılında Başbakanlık Başdanışmanı görevinde bulunduktan sonra Devlet Demiryolları Genel Müdürü oldu. Türkiye'de ilk hızlı tren olarak günümüzde faaliyetine devam eden Ankara-Eskişehir Yüksek Hızlı Tren Yolu Projesini 2002 yılında başlattı. 2003 yılında bu görevinden kendi isteğiyle ayrılarak üniversitedeki görevine döndü.

2006 yılında misafir öğretim üyesi olarak gittiği ABD. Michigan Üniversitesi'nde ''Ortadoğu'da Modernleşme Sorunları'' konulu uluslararası çalışmada yer aldı.

Vedat Bilgin, yapmakta olduğu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başdanışmanı ve MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyeliğinden 1 Aralık 2010 tarihinde istifa etti.

Vedat Bilgin, Gazete Habertürk’de köşe yazarlığı yapmıştır ve Bugün gazetesinde halen köşe yazarlığı yapmaktadır.

Prof. Dr. Vedat Bilgin, 2011 yılından itibaren Ankara Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi Bölüm Başkanı olarak çalışmaya devam etmektedir.

2013 yılında barış süreci kapsamında hükümet tarafından oluşturulan Akil insanlar listesine Karadeniz Bölgesinden seçildi.

Vedat Bilgin Bazı Kitapları


1998 Dünya’da ve Türkiye’de Özelleştirme Uygulamaları
1998 Türkiye’de Demiryollarının Bugünü ve Geleceği Araştırması
1998 Mesleklere Göre Aile Araştırması: İşçi Ailesi
1996 21. Yüzyıla Doğru, Demiryollarının Modernizasyonu: Yeni Bir Gelişme Stratejisi
1995 İkibin’e Beş Kala Türkiye ve Dünya
1995 Gençlik Sorunları ve Genç İşçiler Araştırması
1995 Türkiye’de Demiryolu İşçileri
1995 Türk Otomotiv Sanayinin Yapısı ve Sorunları Araştırması
1995 Değişen ve Gelişen Türkiye’de Metal İşcisi Gerçeği
1994 Haberleşme Sektöründe Özelleştirme Sorunu
1994 Çalışan Çocukların Toplumsal Profili
1992 Özelleştirme Olayı: Toplumsal Ekonomik Boyutları ve Çalışanların Sorunları Üzerine Bir İnceleme
Vedat Bilgin Kimdir? Biyografi Vedat Bilgin Kimdir? Biyografi Biyografistan Vedat Bilgin Hayatı, Vedat Bilgin Biyografi, Vedat Bilgin Kitapları ve hakkında bilgi... Vedat Bilgin , 1954 yılında Bayburt'un Aydıntepe ilçesinde doğdu. İlköğrenimini, Bayburt'ta tamamladıktan sonra, 1974 yılında gird... 4.5 5

Hiç yorum yok: