Yurdaer Okur Kimdir? Biyografisi

Yurdaer Okur
Yurdaer Okur, 29 Ekim 1974 yılında Rize'de doğdu. Bafra Süper Lisesi'ni bitirdikten sonra Akdeniz Üniversitesi "Turizm İşletmeciliği" bölümüne girdi. 3 sene bu okulda okuduktan sonra işletmenin kendisine göre olmadığını anladı ve 1994 senesinde Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı tiyatro bölümünü kazandı. Daha Sonra M.S.Ü Devlet Konservatuar'ında yüksek lisans yaptı.

Yurdaer Okur, 1999 yılında Genco Erkal İle tanışarak, Dostlar Tiyatrosu'na katılarak Yalınayak Sokrates adlı oyunda oynadı. 2000 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda yevmiyeli oyuncu olarak yer almaya başladı. Daha sonra, 2002 yılında kadrolu olarak Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'na atandı. 2000 yılından başlayarak Devlet Tiyatroları bünyesinde bir çok oyunda yer aldı ve yönetmenlik yaptı. Diyarbakırlı Gençlere Drama Dersleri verdi. 

Tiyatro dışında, sinema ve dizilerde de rol almaktadır. Köprü ve Sakarya Fırat gibi dizilerde rol alan Yurdaer Okur, son olarak Kenan İmirzalıoğlu ve Bergüzar Korel'in başrollerini oynadığı popüler dizi Karadayı'da Savcı Turgut rolünü oynamaktadır.

Filmografisi

2012-2013 Karadayı - Savcı Tugut
2011 Türkan
2011 Labirent
2010 Kılıç Günü - Mustafa Kiziroğlu
2010-2012 Sakarya Fırat - Kerküklü Süleyman
2006 Kısık Ateşte 15 Dakika - Kayın Birader
2006-2007 Köprü - Tekin
2006 Kabuslar Evi - Erdal
2005 Gen - Sahte Dr. Ragıp
2005 Belalı Baldız
2005 Aşk Oyunu - Dr. Hakan
2002 Sır Çocukları - Ertan
2002 Aslı ile Kerem
2001 Çifte Bela
2001 Tatlı Hayat
2000 Üzgünüm Leyla
2000 Evdeki Yabancı
2000 Dadı
1993 Ferhunde Hanımlar
Previous
Next Post »