Zuhal Gencer Kimdir? Biyografisi

Zuhal Gencer Erkaya
Zuhal Gencer Erkaya, İstanbul'da doğdu. Özellikle Şaşıfelek Çıkmazı dizisindeki İnci karakteriyle tanınır. Tiyatro Eğitim Stüdyosu'nda eğitim gördükten sonra, Taner Barlas ve bazı arkadaşlarıyla birlikte Taner Barlas Mim Tiyatrosu'nu kurdular. Taner Barlas Mim Tiyatrosu'nda 5 yıl çalıştı.

Ardından Bakırköy Belediye Tiyatrosunun kuruluş aşamasında yer aldı ve "Zilli Zarife" adlı oyunda rol aldı. Daha sonra Gülriz Sururi Tiyatrosu'da Yeditepe Oyuncuları'da ve Tiyatro Stüdyosu'nda oyuncu olarak çalıştı. 

1997 yılında Kocaeli Şehir Tiyatrosu'nun da kurucuları arasında yer aldı. Halen Kocaeli Şehir Tiyatrosu bünyesinde oyuncu olarak çalışmaktadır. Zuhal Gencer, 1982 yılından bu yana tiyatro, dizi ve filmlerde rol almaktadır. Son olarak 2013 yılında Tamam mıyız? filmi ve Sevdaluk dizisinde rol aldı.


Zuhal Gencer Ödülleri

2002 - 14. Ankara Film Festivali, / En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu - Uzak
1995 - 32. Antalya Film Festivali / En İyi Kadın Oyuncu - Sekizinci Saat
1995 - 17. Siyad Türk Sineması Ödülleri / En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu - C Blok

Filmografisi

2013 Tamam mıyız?
2013 Sevdaluk
2012 Uçurum - Şükran
2009-2010 Hanımın Çiftliği - Zehra

2009 Güldünya - Hamiyet
2008-2009 Yol Arkadaşım
2008 Ulak - Cemile
2008 Limon Ağacı - Behice
2007 Yersiz Yurtsuz - Nurgül
2007 Sinekli Bakkal - Emine
2006 Pars: Kiraz Operasyonu

2006 Kabuslar Evi : Tanıdık Yabancı - Derya
2004 Müjgan Bey - Sevil
2004 Arap Saçı
2004 24 Saat - Reyhan Öğretmen
2003 Esir Şehrin İnsanları

2002 Uzak - Nazan
1999 5 Maymun Çetesi

1998 Kaç Para Kaç - Nihal
1996 Solgun Bir Sarı Gül

1996 Şaşıfelek Çıkmazı - İnci
1994 
Babam Askerde
1994 8. Saat - Esra
1993 C Blok - Aslı
1992 Sarı Tebessüm
1992 Kanun Ötesinde

1991 Issızlığın Ortası
1990 Devlerin Ölümü
1987 Gecenin Öteki Yüzü
Previous
Next Post »