Ahu Türkpençe Kimdir? Biyografisi

Ahu Türkpençe
Ahu Türkpençe, 2 Ocak 1977 yılında Samsun'da doğdu. Tiyatroya büyük bir ilgi duyan, fakat 18 yaşına kadar tiyatro ile hiç uğraşmayıp, çok yakın bir arkadaşının yardımı ile Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin elemelerine girdi.

Müjdat Gezen Sanat Merkezi(MSM)'ne girdikten sonra Yıldız Teknik Üniversitesi'ndeki gördüğü fizik eğitimini dondurdu. MSM'ye girdiği ilk sene dışarıda çalışılmasına izin verilmiyordu.


Ahu Türkpençe, 2000 yılında Yedi Numara ve 2002'de Azad gibi dizilerde oynadı. Bir İstanbul Masalı adlı diziyle herkes tarafından tanınan birisi haline gelen oyuncu, Şöhret adlı diziyle başarısını devam ettirdi. "Neredesin Firuze" ile sinema dünyasıyla tanıştı.

Ahu Türkpençe, 2010 yılında Kaybedenler Kulübünde oynadı. Filmde sevişme sahneleri yoğun olması üzerine bu konuda "çıplağın dozunda olması gerektiğini" bu sayede sinemanın kalitesinin artıracağını söyledi.

2013 yılında Vicdan dizisinde Timuçin Esen ile birlikte başrolü paylaştı.

Filmografisi

2013 Vicdan - Keriman


2013 Köksüz - Feride
2011 Tek Başımıza - Zehra
2010 Sessiz Çocuklar
2010 Kaybedenler Kulübü - Zeynep
2010 Bekle Beni
2010 Ateşe Yürümek
2010 Denizden Gelen
2008 Dinle Neyden
2008 Karamel
2007 Hicran Sokağı
2007-2008 Elveda Rumeli
2006 Keloğlan Kara Prense Karşı
2005 Şöhret
2004 Neredesin Firuze
2003 Bir İstanbul Masalı
2002 Azad - Dilan
2000 Yedi Numara
1998 Güzel Günler
1999-2000 Bize Ne Oldu
1999-2000 Gurbetçiler
1998-1999 Güzel Günler

Tiyatro

2011 Sondan Sonra - Dennis Kelly - Duru Tiyatro
2007 İyi Ki Varsın - Onur Bayraktar
2002 Vişne Bahçesi - Anton Çehov - MSM Oyuncuları

Ahu Türkpençe Ödülleri

Afife Jale Tiyatro Ödülleri - Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu - Sondan Sonra - Duru Tiyatro
X. Lions Tiyatro Ödülleri - En iyi Kadın Oyuncu - Sondan Sonra
Previous
Next Post »