Biyografi Ara

Ali Ağaoğlu Kimdir? Biyografi

 

Ali Ağaoğlu
Ali İbrahim Ağaoğlu, 3 Mart 1954 yılında Tranbzon'un Of ilçesinde doğdu. Babası Mithat Ağaoğlu, İstanbul’da döneminin tanınmış müteahhitleri arasındaydı.

Babasının da etkisiyle gençlik yıllarında bir yandan okuyup bir yandan da inşaatlarda bu mesleği temelden öğrenen Ali Ağaoğlu, 1975 yılında babasının geçirdiği ciddi bir kalp rahatsızlığı sonrasında bir süreliğine aile işlerinin başına geçti; bu dönemde iş yükünden dolayı liseyi yarıda bırakmak zorunda kalmıştı.

Babasından ise ticari anlamda yollarını 1977 yılında ayırmasının ardından Ağaoğlu Şirketler Grubu’nu kurdu ve kısa bir süre içerisinde inşaat, turizm ve hizmet sektörünün ülkemizdeki en büyük isimlerinden birisi oldu. 1981 yılından itibaren toplu konut siteleri üretmeye başlayan Ağaoğlu Şirketler Grubu, özellikle 1990’lı yılların sonlarında başladığı “My” konseptli yaşam alanları ile ülkemizde inşaat sektörünün geleceğini belirleyen isim oldu. My World, My Office, My Towerland gibi projeleri ile Ataşehir, Ayazma ve Çekmeköy bölgelerine büyük bir canlılık getiren Ağaoğlu Şirketler Grubu, 2010 yılını 1 milyar TL’lik bir ciroyla kapatırken, 2011 yılı için kendisine 2 milyar TL’lik bir hedef koyarak alanında liderliği sürdürmekte.

Şirketinin televizyonda yayınlanan reklamlarında rol alarak halk ile yakın ilişkiler kuran, farklı bir iş adamı profili çizen Ağaoğlu, iş yaşamının yanı sıra özel hayatı ve lüks araba tutkusuyla da kendisinden bolca sözettirdi. Aralarında Ferrai, Tesla ve Bentley’in de bulunduğu lüks araba koleksiyonu ile pek çok gazeteye ve tv programına haber olan başarılı iş adamı, lüks araba tutkusu ile tanınıyor.

Ali Ağaoğlu, halen ayrı yaşadığı ilk eşi Sema Ağaoğlu ile evli ve 2 çocuğu vardır. Nikahlı ve nikahsız tüm eşlerinden toplam 5 çocuğu vardır. İlerleyen yaşına rağmen günde 15-17 saat arasında çalışarak kendisini dinç tuttuğunu belirten başarılı iş adamı, 25’den fazla şirketi bünyesinde barındıran Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun kurucusu ve halen Yönetim Kurulu Başkanı’dır.

Forbes, 2012 yılında yayınladığı “En Zengin 100 Türk” listesinde 10'uncu sırada yer aldı.
Ali Ağaoğlu Kimdir? Biyografi Ali Ağaoğlu Kimdir? Biyografi Biyografistan Ali Ağaoğlu Hayatı, Ali Ağaoğlu Biyografi, Ali Ağaoğlu Kaç Yaşında, Ali Ağaoğlu Nereli Ali İbrahim Ağaoğlu , 3 Mart 1954 yılında Tranbzon'un Of ilçesinde doğdu. Babası Mithat Ağaoğlu, İstanbul’da döneminin tanınmış müteah... 4.5 5

Hiç yorum yok: