Biyografi Ara

Atilla Alpar Kimdir? Biyorafisi

 

Atilla Alpar
Atilla Alpar, İzmir'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İzmir’de tamamladı. İstanbul Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü’nden 2009 yılında dereceyle mezun oldu. Mustafa Kemal Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda bir dönem öğretim görevlisi olarak çalıştı. 2003-2012 arası sırasıyla; Kurşun Yarası,Hekimoğlu, Acı Hayat, Ümit Milli, Zor Karar Kurtlar Vadisi Terör ve Firar’da rol aldı. Asıl çıkışını Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Şamil (küpeli) rolüyle yapmıştır.

Gürhan Elmalıoğlu, Derya Alabora, Cüneyt Türel ve Varlam Nikoladze’nin öğrencisi olan Alpar’ın bunun dışında 2010 yılında Avrupa Üniversiteleri Tiyatro Festivali'ne katıldı ve sırasıyla; Dougles Cocle, Jan Barta, Teresa Brayshaw ve Marina Markavic gibi Avrupa'nın en önemli tiyatro akademisyenlerinden oyunculuk atölye eğitimi alarak oyunculuk eğitim anlayışına evrensel bir boyut katmıştır.

Rol aldığı tiyatro oyunlarından bazıları; Bremen Mızıkacıları (Çocuk oyunu), Midas'ın Kulakları, Yaşar Ne Yaşar Yaşamaz, Yalancı, Kapışıyorlar (Romeo ve Juliet uyarlama stage combat), Gamsız Çapkın, Bir Delinin Hatıra Defteri, Belgelerle Kurtuluş Savaşı.

Çeşitli eğitim ve özel kuruluşlarda yönetmen, tiyatro eğitmeni ve oyuncu koçluğu yapmaktadır. İzmir Müjdat Gezen Sanat Merkezi Actor Studio, Kamera Önü Method Oyunculuğu Eğitmenliği, Sedat Yüce Sanat Merkezi'nde Tiyatro bölüm başkanlığı yaptı ve son olarak Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesinde method oyunculuğu ile ilgili seminer verdi. Bunun dışında hitabet, ses ve beden dili, diksiyon eğitmenliği yapmaktadır.

Oyunculuk eğitiminde etkilendiği kavramlar; Sainford Maisner, Stella Adler, Sonia Moore. Oyunculuk eğitmenliğinin yanında tamamen kendisine ait olan Pozitif Amaca Yönelik Müşteri İlişkileri ve Pazarlama Aktörüğü düşüncesini geliştirmiş olup bu konu ile ilgili seminerini İzmir’de vermiştir. Akademik çalışmaları arasında kamera oyunculuğu ile ilgili Türkiye'de ilk makale yazan kişi olmasının yanında bu alanla ilgili bilimsel araştırmalarla beraber çeşitli modern tiyatro oyunlarının çevirilerini yapmaktadır (D.T Arcieri, Çığlık). Özellikleri arasında sahne dövüşü kareograflığı, kamera önü oyunculuğu eğitmenliği, sopa dövüşü, okçuluk, kılıç kullanmak ve at binmek yer alıyor. Bunun yanısıra; basketbol, atletizm, masa tenisinde lisanslı sporcu ve İngilizce biliyor. Kuzgun Akademi Tarihi Savaş Sanatları Derneği üyesi aynı zamanda İzmir temsilcisidir.
Atilla Alpar Kimdir? Biyorafisi Atilla Alpar Kimdir? Biyorafisi Biyografistan Atilla Alpar , İzmir'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İzmir’de tamamladı. İstanbul Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ... 4.5 5

Hiç yorum yok: